Rodina generála Lučanského: Denník N sa svojimi článkami priživuje na smrti policajného exprezidenta

11.01.2021 | 14:49
  9
Pozostalí poukazujú na to, že Denník N zverejňovaním informácií z priebehu vyšetrovania nerešpektuje zásadu nezávislosti vyšetrovania.

Rodina Milana Lučanského zverejnila na sociálnej sieti status, ktorým poukázala na okolnosť, že v provládnom Denníku N si v súvislosti s generálovou smrťou niektorí ľudia verejne spytujú svedomie a pripravujú stratégiu obhajoby.

Pozostalí poukazujú na to, že Denník N zverejňovaním informácií z priebehu vyšetrovania nerešpektuje zásadu nezávislosti vyšetrovania.

„Po zriadení komisie a začatí trestného stíhania sme sa rozhodli neuverejňovať ďalšie informácie do ukončenia jej činnosti, aby sme nikoho žiadnym spôsobom neovplyvňovali. Je zrejmé, že zásadu nezávislého priebehu vyšetrovania si nectí redakcia denníka N, ktorá už niekoľko dní sa novými a novými článkami priživuje na smrti Milana,“ píše sa v statuse.

Podľa autorov príspevku publikovanie rozhovorov s rôznymi osobami na tú istú tému vo vládnom denníku pôsobí ako „verejné spytovanie si svedomia a príprava na obhajobu“. Denník N pritom dostala deň pred všetkými médiami úradné záznamy, ktorými disponovali iba oficiálne inštitúcie.

„Takže je ľahké sa domnievať, odkiaľ a s akým cieľom prišli. Čo je horšie ako prehnaná aktivita redakcie, sú niektoré vyjadrenia ich respondentov, pri ktorých máme pocit, že o Milanovi Lučanskom sa nevyjadrujú ako o živej osobe, ale o veci. Prehnaná aktivita v tejto situácii na nás pôsobí tak, že vláda SR už nepotrebuje svoje vlastné noviny. Žiadame všetky médiá, aby rešpektovali priebeh vyšetrovania a aby sa takýmito spôsobmi nesnažili ovplyvňovať verejnú mienku,“ píše rodina zosnulého generála.

Autor: Aneta Leitmanová

Zdroj: hlavnydennik.sk

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti