Rezník sa zbavil šéfky rozhlasového spravodajstva Oľgy Bakovej

03.04.2018 | 18:21
  0
Vedenie RTVS už s Oľgou Bakovou ako šéfeditorkou zahraničného rozhlasového spravodajstva RTVS nepočíta.

Web omediach.com informoval, že dlhoročná redaktorka a reportérka zahraničného spravodajstva dostala výpoveď.

V minulosti pôsobila Baková ako reportérka Českej televízie a spravodajkyňa Slovenského rozhlasu z Washingtonu. Prinášala exkluzívne reportáže z rôznych kútov sveta, aj z vojnovej zóny na Kryme, píše web omediach.

V roku 2015 bola v kategórii Publicistika a literatúra nominovaná na Krištáľové krídlo. V tomto roku získala nomináciu na Slovenku roka. Za svoju novinársku prácu získala mnoho ocenení. Od minulého roka moderovala diskusnú reláciu Silná zostava.



Podľa hovorkyne RTVS Eriky Rusnákovej, od 1. marca nadobudla platnosť zmena organizačného poriadku, ktorým sa zrušili miesta desiatich šéfeditorov v odboroch rozhlasového spravodajstva a aktuálnej publicistiky, televízneho spravodajstva, informačných programových služieb a umeleckých programových služieb. „Deviati zamestnanci iné ponúknuté pracovné miesta prijali, pani Baková ponúknuté miesto editora odmietla,“ dodala Rusnáková. S jej odchodom však nesúhlasí časť zamestnancov, niektorí hovoria o vlastných výpovediach.

Od RTVS dostala Baková ponuky aj na voľné pozície, medzi ktorými sú obslužné pozície, ktoré nezodpovedajú skúsenostiam, vzdelaniu Bakovej. V ponuke voľných pozícii na pôde verejno-právneho vysielateľa sú teraz tieto pozície: správca majetku a budov, grafik – animátor, administrátor rozhlasových systémov, elektromechanik – údržbár či vodič prenosového voza (VP skupiny E).

Zdroj: pravda.sk/omediach.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti