Putin počíta s tým, že Rusko bude odpojené od celosvetovej internetovej siete

21.02.2019 | 18:05
  0
Ako dodal, že Rusko nemá záujem izolovať sa v online priestore od zvyšku sveta, ale malo by byť pripravené čeliť podobnému útoku.

Protiruská kampaň Spojených štátov by mohla hypoteticky viesť k odpojeniu Ruska od globálneho internetu. Vyhlásil to ruský prezident Vladimir Putin a dodal, že vláda pripravuje plány pre prípad podobných nepredvídaných udalostí

Ruský prezident v tejto súvislosti povedal, že prebiehajúca konfrontácia so Západom môže viesť k takým drastickým opatreniam, ako napríklad izolovanie Ruska zo strany USA a ich spojencov od celosvetovej internetovej siete.

„Za našich partnerov nemôžem povedať, čo majú za lubom. Myslím si však, že takýto krok by ich mohol značne poškodiť,“ doplnil Putin s tým, že by to bolo proti záujmom americkej spravodajskej komunity.

„Je to ich vynález. Sú všade, počúvajú to, čo hovoríte, zhromažďujú spravodajské informácie. Ak by nás odpojili, nebudú toho viac schopní,“ povedal šéf Kremľa.

Ako dodal, že Rusko nemá záujem izolovať sa v online priestore od zvyšku sveta, ale malo by byť pripravené čeliť podobnému útoku. „Preto musíme túto oblasť rozvíjať. Čím viac suverenity máme, aj v digitálnej sfére, tým lepšie,“ vyhlásil Putin.

Do ruského parlamentu by mal byť v tejto súvislosti predložený zákon, ktorý by od internetových prevádzkovateľov vyžadoval pripravenosť na možný prechod na internet nezávislý od iných štátov.

Zdroj: rt.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti