Putin je nebezpečný diktátor a magor ohrozujúci Európu, napísal sudca Ústavného súdu SR Rastislav Kaššák

08.04.2021 | 16:18
  37
Bývalý minister školstva Juraj Draxler vo svojom príspevku na sociálnej sieti dodal, že nejde o jediné Kaššákovo vyjadrenie, ktoré zdvihne zo stoličky.

"Putin je nebezpečný diktátor a magor ohrozujúci Európu."

Toto napísal na svojom verejne prístupom FB profile sudca Ústavného súdu Rastislav Kaššák.

A nie je to jediný post, pri ktorom vás zdvihne zo stoličky.

Po prvé, podľa mňa je úplne, totálne neprijateľné, aby sa sudca ústavného súdu verejne vyjadroval ku konkrétnostiam domácej aj medzinárodnej politiky. A už vôbec, aby to robil takouto expresívnou formou. Treba si uvedomiť, že v tejto funkcii reprezentuje Slovenskú republiku.

Po druhé, zaujíma ma, či naše médiá, ktoré dosť rozoberali, keď som ja, osoba bez verejnej funkcie, nazval magorom Igora Matoviča, budú rozoberať aj tohto sudcu ÚS SR. (Pričom ja som vtedy poznamenal, že vo všeobecnosti by sme sa takto vyjadrovať nemali a robím to len výnimočne.)

Po tretie, ak si pozriete profesnú minulosť tohto právnika (kde figuruje napríklad to, že bol asistentom poslanca Hlinu, ale nie veľa odbornej práce vzťahujúcej sa k ústavno-právnej problematike), zdá sa vám až neuveriteľné, že bol zvolený a vymenovaný (a nie, nie je to vec tejto vlády, zvolil ho predošlý parlament a menoval prezident Kiska). Možno sme na tom z hľadiska odborníkov naozaj zle, možno sa treba ešte raz spýtať, ako sa tu v parlamente pri takýchto otázkach rozhoduje, neviem.

Každopádne, je to hrôza.

Zdroj: davdva.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti