Protiruské vymývanie mozgov v USA je horšie ako v časoch studenej vojny

04.04.2018 | 14:59
  0
Bývalý ruský veľvyslanec v Spojených štátoch zdôraznil, že množstvo výzviev, ktorým vo svete čelia Rusko aj USA, by malo obe krajiny zbližovať.

Úroveň anti-ruskej indoktrinácie dosiahla v Spojených štátovh svoj vrchol a priemerný Američan nevidí ani nepočuje nič iné ako príbehy o tom, ako Rusko ohrozuje USA, povedal bývalý ruský veľvyslanec vo Washingtone.

„Nedokážem si spomenúť na takú intenzitu protiruského vymývania mozgov v USA ani počas studenej vojny,“ uviedol 3. apríla Sergej Kisľak.

Poznamenal, že ak sa ľudia pozerajú na skutočný svet, nie je to až také zlé, ako to svojím informovaním vykresľuje hlavný mediálny prúd.

„Nedávno som sa vrátil z USA, kde som pobudol dlhší čas. Na univerzitách a v organizáciach zameraných na medzinárodné vzťahy som mal možnosť vystúpiť so svojimi prejavmi. Keď začnete rozprávať s Američania nie v duchu sloganov, ako to robí ich televízia, ale ak sa pokúšate rozprávať o tom, čo je Rusko a čo nie je, všetci počúvajú so záujmom. Nie však z dôvodu politickej korektnosti. Normálni Američania, teda tí, ktorí neuviazli v politických hádkach sú z veľkej časti rozumní ľuďia. Chápu, že vzťah medzi Ruskom a Spojenými štátmi je tak hlboký, že ovplyvňuje nielen ich život a bezpečnosť, ale aj budúcnosť ich vlastných rodín, ich deti a vnúčatá,“ povedal bývalý ruský diplomat.

„To isté však platí aj pre nás. Za týchto podmienok verejná mienka samozrejme reaguje s úzkosťou na nekonečné vymývanie mozgov o ruskej hrozbe. Som z toho nešťastný, ale som si istý, že ak začneme spolupracovať na otázkach, ktoré spájajú záujmy Ruska aj USA - napríklad ohľadne posilnenia našej strategickej stability - normálny Američan prijme argument, že v jeho vlastnom záujme je udržiavať lepšie vzťahy s Ruskom,“ pokračoval Kisľak.

Exveľvyslanec zdôraznil, že množstvo výzviev, ktorým v globálnom meradle čelia Rusko aj Spojené štáty, by malo obe krajiny zbližovať.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti