Prokurátor Šanta nám predvádza hon na dvoch čarodejníkov. Bude z neho Čižnárov nástupca?

13.09.2019 | 10:40
  1
Známy slovenský novinár vo svojom blogu napísal, že prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ján Šanta svojimi výrokmi do médii ovplyvňuje verejnosť a tým aj verdikt súdu, ktorý je vďaka jeho vyjadreniam pod tlakom.

To, čo sa deje okolo procesu o televíznych zmenkách, slovenská žurnalistika asi nezažila a ani s Lexom, ani s nebankármi to nebolo také horúce. Všetci chcú vidieť „visieť Kočnera s Ruskom na jednom kandelábri“. Novinári sa predbiehajú, ako najlepšie urobia z dvoch hlavných aktérov najväčšie slovenské hyeny, ktoré chcú obrať o peniaze súkromnú americkú firmu!!!

Ako si len hreje polievočku prokurátor Šanta a popri ňom sa predvádza obhajca Markízy – najzamestnanejší televízny advokátsky narcis Lipšic. Škoda, že sa takto nepredvádzal aj počas svojho procesu, v ktorom ho odsúdili za zabitie človeka na prechode pre chodcov. Ale na to sa už dávno zabudlo rovnako ako na jeho komunikáciu so Zsuzsovou, lebo sa zabudnúť chcelo. Jeho stádo mediálnych ovečiek predsa nebude do hlavného barana rýpať!

To, čo predvádza „špeciálny prokurátor Šanta Claus“ je neuveriteľné špeciálne komediálne divadlo. Svojimi výrokmi do médii ovplyvňuje verejnosť a tým samozrejme aj verdikt súdu, ktorý je vďaka jeho vyjadreniam pod tlakom. Povedať do éteru, že si bol istý stopercentnosťou viny obžalovaných a teraz má už 150 percentnú istotu o falšovaní zmeniek je prejudikovanie verdiktu Špecializovaného súdu. Navyše označoval odsúdených všelijakými hanlivými prívlastkami s nerešpektovaním prezumpcie neviny. Ako si takéto niečo môže dovoliť prokurátor zastupujúci štát a jeho právo???

Je prokurátor Šanta najvyšší špeciálny inkvizítor Slovenskej republiky? Veď takto vystupovali prokurátori v 50-tych rokoch pri politických monsterprocesoch s buržoáznym nacionalizmom. Jeho plamenné vyjadrenia možno prirovnať k prokurátorovi Josefovi Urválkovi. Ešte by malo prísť 6300 rezolúcii žiadajúcich najvyšší trest a s množstvom výrazov ako „zlotřilá chamraď“, „zavilí zločinci“ či „krvaví psi“. Dá sa táto divadelná hra vnímať, ako aj obetavá ochrana inštitúcie patriacej USA. Áno, kedysi mal najkomunistickejšiu (rozumej najsvätejšiu) pravdu náš veľký brat ZSSR a dnes má vždy pravdu náš ďalší adoptovaný nám vládnuci bratko USA.

Mne to pripadá, že sa prokurátor Šanta predvádza, aký je zásadový i čistý a smeruje progresívne hore schodmi, aby si mohol sadnúť na stoličku generálneho prokurátora, ktorému bude onedlho končiť mandát. Vnímavý nos prokurátora Šantu velí mozgu, ktorý dúfa, že už nebude vládnuť SMER a tak sa chce zapáčiť novým politikom, vrátane „nových“ – Beblavému i Kiskovi ako plamenný bojovník proti „štátoSMER-áckym štátopravidlám“. A naozaj to vyzerá tak, ako by sa už dnes pasoval do línie, ktorá bez zádrheľov vhupne do generálskeho kresla. Tu si len môžeme domýšľať, aké krágľovanie nastane, ak naozaj zo Šantu bude generálny prokurátor.

A k tomu mu sekunduje už spomínaný Lepšolid – teda advokát Lipšic, ktorý neustále omieľa dookola to isté o najpresvedčivejších argumentoch. Častuje obžalovaných dehonestujúcimi pomenovaniami a ovplyvňuje verejnosť a aj verdikt. Jednoducho je to „demokratický hon“ na dvoch čarodejníkov, ktorých má čakať cesta do pekiel na horiacej hranici!. Zaujímavo to okomentoval sám Kočner. „Ak ma neodsúdia, bude na Slovensku revolúcia!“

Naozaj mi to celé pripomína to, čo sa u nás dialo pred sedemdesiatimi rokmi, len s jedným rozdielom, nemáme už povrazy na slučky, lebo na Slovensku si už pomaly nevyrábame nič okrem automobilov, smradľavých hnojív a skládok odpadu. Ak som na niečo zabudol, prosím „inteligentných“ prispievateľov do debaty, aby ma vecne doplnili a nepoužívali invektívy. Prokuratúra namiesto striktného dodržiavania práva sa takto viac a viac dostáva do stavu politizovania. A nie je to cítiť iba na prokuratúre, ale aj na NAKA, ktorá sa zrazu veľmi rýchlo začala zaoberať výrokmi Fica, ale priznanie Trubana i daňové delikty Kisku necháva voľne plynúť do stavu ničomna.

Toto si nemyslím iba ja. Skoro všetci, s ktorými som sa v posledných dňoch stretol a pracuje im správne rozum, majú rovnaký názor ako ja na túto šaškáreň, že televízna hviezda Kočner si dnes už ani nevypustí vetry bez toho, aby sme sa to v mainstreame nedozvedeli. Som rád, že viem, ako sa Kočner za mrežami stravuje, aký má denný režim,, že je stále perfektne ostrihaný, ale že už nemá fúziky ani bradu (asi pochopil, že sa už nemôže stať progresívcom a navyše neračluje a nemá tetovania), že zase zmenil zamrežované bydlisko a prepravujú ho prísnejšie stráženého, ako sú našich ústavných činiteľov. Veď, kto má dnes možnosť povoziť sa v obrnenom transportéri?

Vážení investigatívni novinári, ešte zistite prosím, akú značku obleku a košele si Kočner obliekol na pojednávanie a akú značku topánok si obúva. Podporíte podnikanie. Viete, koľko butikov bude predávať Kočnerove topánky, obleky, ponožky či košele, ale aj neprestrieľnú vestu, ktorú má oblečenú pri prevozoch! A možno si nejaký podnikavec  otvorí westernový obchod s názvom: „Za hrsť Euráčov Kočnerova préria a raj“, kde bude ponúkať aj, toaletný papier, špáradlá a zubnú kefku rovnakej značky, ako používa naša momentálne najpopulárnejšia televízna star. A prosím, oboznámte iba mňa s menom pre nás zatiaľ tajného Kočnerovho holiča z Leopoldova. Potrebujem sa totiž ostrihať a určite budem „veľký“ ak sa budem hrdiť tým, že ma strihal Kočnerov holič! Dokonca si to takto napíšem aj na karosériu auta: “ Vodiča auta strihá Kočnerov holič!“ Všetci mi budú závidieť a to budem najšťastnejší občan Slovenskej republiky!!! Veď televízne star sú pre nás veľkým vzorom a Kočner tou skutočnou hviezdou aj je. A to nikomu za marketing a ani reklamu nezaplatil ani cent. Veď novinári túto reklamu robia z presvedčenia a s oduševnením.

Pavel Jacz - slovenský novinár, po revolúcii pracoval ako redaktor Slovenskej televízie, sledoval nástup organizovaného zločinu a dostal sa do konfliktu s mafiánom Petrom Steinhübelom

Zdroj: paje.blog.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti