Prečo by sa Daniel Lipšic nemal stať generálnym ani špeciálnym prokurátorom

21.09.2020 | 11:15
  1
O apolitickosti sa u Daniela Lipšica hovoriť veru nedá keďže najsilnejšia koaličná strana OĽaNO na svoju kandidátku už po druhý krát vzala aj šesť členov strany NOVA, ktorej jedným zo zakladateľov bol práve on.

A stručne kto to je vlastne je

Laikovi môže Daniel Lipšic pripadať len ako ,,všetko videl a všade bol“. Nie je na tom nič prekvapivého, keďže takmer v každom medializovanom prípade sa Daniel Lipšic angažuje…

Priam ako z béčkového romantického filmu vysielaného na TV DOMA. Upravený právnik v strednom veku bojujúci za spravodlivosť ex-poslanec národnej rady slovenskej republiky, ex-minister spravodlivosti (druhá vláda Mikuláša Dzurindu s ktorou sa spája kauza Gorila), ex-minister vnútra (vláda Ivety Radičovej) a ex podpredseda vlády a jeden z nominantov na nie práve lichotivú cenu Homofób roka za rok 2016.

Marec 2020

Vo voľbách do NRSR 2020 voľby vyhráva Oľano s 25,3%,predsedom vlády sa stáva líder a kandidát Oľano z čísla 150. zakrátko zloží vládu. Už počas jeho populistickej volebnej kampane sľubuje očistu generálnej prokurátori jej nezaujatosť  a transparentnosť.

September 2020

K voľbe generálneho prokurátora sa vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá je názoru, že generálny prokurátor by mal byť apolitický. Medzitým však v rádiu Expres vyhlási, že zvažuje kandidatúru ako na generálneho prokurátora, tak aj na špeciálneho prokurátora. Avšak momentálne uvažuje skôr o tej druhej funkcií.

O apolitickosti sa u Daniela Lipšica hovoriť veru nedá keďže najsilnejšia koaličná strana Oľano na svoju kandidátku už po druhý krát vzala aj šesť členov strany NOVA, ktorej jedným zo zakladateľov v roku 2012 bol práve Daniel Lipšic po odchode z KDH.

,,Prekrúžkoval“ sa z nich len Gábor Grendel. Pozrela som si web strany NOVA (nova.sk) a jediné čo som sa dozvedela bolo, že webová stránka je vo výstavbe. Žiadne informácie o predsedníctve, sneme sa mi zistiť nepodarilo.

Čo sa týka strany NOVA a spolupráce s Oľano tak popularite sa mohli tešiť len dvaja kandidáti Gábor Grendel a Daniel Lipšic. V roku 2016 sa prekrúžkovali práve len oni dvaja. Lipšic v tomto volebnom období chodil debatovať za Oľano v takmer každej relácií: či už v televízií alebo v rozhlase. Vysmieval sa z programového vyhlásenia vlády, ktoré prirovnával k ,,slohovému cvičeniu“, a aj tomu, že koalícia v tom čase bola v zložení ľavica a pravica (podľa jeho slov malé pravicové strany).  A neustále tvrdí, že na Slovensku je nutné vymeniť špičky na prokuratúre a že ľudia si neprajú vládu Smeru… ktorý mimochodom suverénne vo voľbách zvíťazil (28,28%). Prišiel aj s tvrdením že vládu zostavili oligarchovia (samozrejme bez dôkazov).

September 2016

Natália Blahová (v tom čase poslankyňa za SaS, dnes členka mimo-parlamentnej strany Demokratická strana) na svojom blogu uverejnila článok s názvom ,,Requiem za znásilnené dievčatá“ na blogovacej platforme Denníka N, a tak svetlo sveta uzrela ,,Kauza čistý deň“.

Daniel Lipšic na opozičných tlačovkách využíva emocionálnu rétoriku a za celú kauzu viní práve predstaviteľov strany Smer-SD a aj detskú ombudsmanku Vieru Tomanovú. Vtedajšia opozícia sa kauzy chytila okamžite a dokonca došlo aj k odvolávaniu vtedajšieho ministra sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera (Smer-SD), ktoré dopadlo fiaskom.

V relácií Braňa Záborského v rádiu Expres sa vyjadril: ,,V iných krajinách padajú pre podozrenia zo zneužívania detí hlavy“.

Do dnešného dňa však Daniel Lipšic nevysvetlil ako sa s maloletými dievčatami, ktoré priniesol so sebou na prokuratúru za účelom podania trestného oznámenia skontaktoval a označil za svoje klientky, aj toto je jeho konanie možno právom označiť za protizákonné, keďže jeho klientkou môže byť len osoba, ktorá dovŕšila plnoletosť.

A do tretice takmer porušil zákon tým, že mal ,,v rukách“ zdravotné záznamy Petra Tománka, riaditeľa resocializačného centra Čistý deň, ktoré sa chystal ,,použiť“ v jeho neprospech. Kde k záznamom spomínaného prišiel? Dodnes tiež nevysvetlil…

A škoda, že v tom čase média nevenovali veľa pozornosti aj vyjadreniam matky jednej z dievčín…

19. september 2016

Podľa vlastných slov sa Daniel Lipšic o ôsmej večer vracal domov z obchodu, a išiel 50km/h rýchlosťou. Prechádzajúci pán mal na sebe tmavé oblečenie bez reflexných prvkov zbadal ho, až keď tomu nemohol zabrániť. Vzdal sa svojho poslaneckého mandátu. Vyšetrovanie tejto nešťastnej udalosti trvalo štyri mesiace a zo znaleckého posudku jednoznačne vyplynulo že Daniel Lipšic sa riadeniu nevenoval tak, ako mal a nedal chodcovi prednosť na prechode!

Lipšica napokon za jeho prečin právoplatne odsúdili na okresnom súde Bratislava III. Na tri roky podmienečne s päťročným probačným dohľadom. 

Obvinená z objednania vraždy, konverzácie a nejasnosti: 

Na verejnosť uniklo mnoho konverzácií Aleny Zsuzsovej obvinenej z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka, a slovenská meme scéna mala kontent postarané na dlhú dobu. Martin,Glváč (Smer-SD), Andrej Danko (SNS), Boris Kollár (Sme rodina), Juraj Droba (SaS), Daniel Lipšic (Oľano-NOVA).

Martin Glváč sa napokon mandátu vzdal…, Andrej Danko konverzáciu priznal (v tom čase bol čerstvo rozvedený a netušil, s kým si celú dobu písal; bral to ako nevinný flirt), Boris Kollár sa ku komunikácií a aj stretnutiam priznal a dokonca aj k tomu, že jej venoval drahé auto, Juraj Droba tvrdil, že si matne na komunikáciu spomína a že netušil, kto sa za prezývkou na sociálnej sieti skrýval a že ku konverzácií prístup nemá keďže všetky správy denne maže.

Komunikácia s Danielom Lipšicom bola spomedzi všetkých najpikantnejšia a aj najobsiahlejšia (62 strán!). Jasne z nej vyplýva, že došlo aj k viacero (intímnym) stretnutiam… Pri konfrontácií Daniel Lipšic označil toto celé za ,,diskreditačnú kampaň a lži.“ 

Podotýkam že práve Daniel Lipšic bol právnym zástupcom Kuciakovcov v pojednávaní v prípade vraždy Jána kuciaka a Martiny Kušnírovej.  Zsuzsová už počas prvého pojednávania žiadala o vyradenie Lipšica z pojednávania z dôvodu, že sa osobne poznajú. Myslím si, že je na mieste otázka, prečo nikto neprikladal dôležitosť a nikto znova nekonfrontoval Lipšica s prepisom 68 stranovej konverzácie (v jeho prípade stačilo povedať len raz a vybavené!). Principiálne považoval komunikáciu z Threemy (medzi Kočnerom a Zsuzsovou) za kľúčovú a že aj zo šifier je jasné, že si dohadovali vraždu. Súd napokon dopadol tak ako dopadol…

V čase vynesenia rozsudku v prípade vraždy Kuciaka okrem káuz súčasnej vlády slovenskom otriasajú aj udalosti z protestov požadujúce spoločenské zmeny v Bielorusku. Ľudí s profilovkou Bieloruskej zástavy denno-denne pribúda čoraz viac a solidaritu s Bieloruskou opozíciou vyjadrili všetci najvyšší ústavný činitelia Slovenskej republiky, odsúdili zásah polície voči protestujúcim. Treba im však pripomenúť že nehumánny a nedemokratický zásah proti demonštrantom sme na Slovensku zažili po roku 1989, aj my konkrétne v roku 2012 na príkaz vtedajšieho ministra vnútra, ktorým nebol vtedy nik iný ako Daniel Lipšic – protesty Gorila rozohnané vodnými delami (3. február 2012, 19:48 policajti použili vodné delo; paradoxne video zverejnil admin Zomri, Peter Valovič, pozn. redakcie), použitím gumových projektilov a špeciálnou pyrotechnikou na demoštrujúcich.

Na proteste, ktorý bol pokojný, mnoho demonštrantov skončilo s vážnymi zraneniami a aj hospitalizáciou v nemocnici. Po zásahu sa Lipšic dennodenne dušoval, že zranený nebol, no opak je však pravdou! Dodnes sa dajú vyhľadať videá, fotografie, svedkovia a aj nemocnice majú vo svojich záznamoch informácie o privezených /ach…toto som asi blbo napísala./  
Pán Lipšic, ak máte aspoň trocha sebareflexie vstúpte si do svedomia a prehodnoťte svoje ambície uchádzať sa o akýkoľvek post na GP. A aj vysvetľovať nám máte teda toho dosť! 

Autor: Jana Samarasová

Zdroj: davdva.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti