Pracovníčka VÚB banky protizákonne vyhodila Mazureka z pobočky, vedenie banky ju za to plánuje odmeniť

29.07.2020 | 16:45
  22
Poslanec NR SR Milan Mazurek bol vyhodený z VÚB banky, lebo si odmietol nasadiť na tvár rúško. Mazurek argumentoval faktom, že je astmatik.

V pondelok si poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Milan Mazurek (ĽS Naše Slovensko) skočil do pobočky VÚB banky. Nečakane sa dostal do konfliktu s pracovníčkou pobočky, ktorá žiadala od neho aby si nasadil rúško. Milan Mazurek to odmietol argumentáciou, či musia rúška nosiť aj astmatici. Pracovníčka povedala, že áno. Mazurek to odmietol a pracovníčka ho vyhodila z pobočky VÚB banky.

 

Konanie pracovníčky VÚB banky bolo zrejme nezákonné. Úrad verejného zdravotníctva SR totižto udelil pri nosení rúšok výnimku. Na svojej stránke uvádza: „Od 4. júla sa povinnosť nosiť rúško nevzťahuje na osoby s chronickými ochoreniami dýchacích ciest s dychovou nedostatočnosťou a osoby s kožnými ochoreniami tváre, u ktorých by nosenie rúška mohlo viesť k zhoršeniu stavu. Ide napríklad o chronickú obštrukčnú chorobu pľúc, astmu, v prípade kožných ochorení je to napríklad seboroický zápal kože. Nateraz sa potvrdenie od lekára o príslušnej diagnóze nevyžaduje.“

Namiesto nápravy nezákonného konania, plánuje naopak VÚB banka zrejme pracovníčku odmeniť. Uvádza to v komentári na známej liberálno-satirickej stránke ZOMRI:

VÚB banka je známa svojou selektívnou politickou šikanou a nezákonnou diskrimináciou. V minulosti bez udania dôvodu zrušila účet Slovenským brancom. Keď sa príslušníci Slovenských brancov boli informovať na pobočke, údajne sa ich pracovníčka spýtala, či náhodou nie sú voliči Kotlebovej strany, lebo že to by mohol byť zrejme jeden z neuvedených dôvodov. Ak bol práve toto dôvod na zrušenie účtu Slovenským brancom a VÚB banka diskriminovala svojho klienta na základe politickej príslušnosti, došlo k porušeniu zákonov a ústavy Slovenskej republiky.

Vedenie VÚB banky si zrejme z porušovania zákonov ťažkú hlavu nerobí a svojich zamestnancov za nezákonné konanie údajne odmeňuje.

Zdroj: prehladsprav.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti