Poslanec OĽaNO čelí obvineniu zo zneužívania maloletej osoby

25.05.2021 | 09:35
  13
Ján Herák označil obvinenie ako politicky motivované a považuje ho za výmysel.

Poslanec Národnej rady (NR) SR z hnutia OĽANO Ján Herák je obvinený zo zneužívania maloletej osoby. Pre RTVS to v pondelok (24. 5.) potvrdila nitrianska prokuratúra.

Samotný poslanec pre Správy RTVS potvrdil, že si v pondelok obvinenie prevzal, vníma ho však ako politicky motivované a považuje ho za výmysel.

Poslanec informáciu potvrdil aj pre TASR. V pondelok si prevzal uznesenie. "Je to blud. Je to neopodstatnené. Je to výmysel. Riešim to intenzívne so svojou advokátkou," reagoval.

Ako neskôr uviedol v stanovisku, odmieta, že by sa stali veci, z ktorých bol obvinený. "Tábory pre deti organizujem už 15 rokov. Často išlo o deti z detských domov, z neúplných rodín či z vylúčených komunít. Ja sám som vyrastal v detskom domove. Chápem, aké je to ťažké, vyrastať bez opory rodičov, bez lásky. Chápem preto, že niekedy majú deti potrebu si vymýšľať či zaujať," uviedol.

Dodal, že plne spolupracuje s políciou a poskytne plnú súčinnosť, aby sa prípad vyšetril.

Herák kandidoval do parlamentu vo veku 31 rokov s víziou meniť životy mladých ľudí žijúcich v detských domovoch. Pred vstupom do parlamentu pracoval ako vysokoškolský učiteľ a štatutár občianskeho združenia Fantázia detí.

„Pripomienkuje zákony týkajúce sa sociálnej právnej ochrany detí a kurately, aktívne pôsobí v oblasti sociálnych služieb, poradenstva, ako aj samotnej prevencie,“ píše o ňom na svojej stránke hnutie OĽANO.

Zdroj: spravy.rtvs.sk / ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti