Politici a médiá ignorujú použitie vysokých dávok vitamínu C v Číne na liečenie a záchranu pacientov postihnutých koronavírusom. Prečo asi?

28.03.2020 | 12:58
  5
Klinické štúdie využívajúce liečbu vysokými dávkami vitamínu C v Číne ignorovali západné médiá. Newyorské nemocnice teraz používajú terapiu vitamínom C na liečbu pacientov s koronavírusmi.

Neuplynie deň bez nejakého medializovaného mediálneho príbehu o tom, ako sa farmaceuticke firmy pretekajú na záchranu ľudstva pri hľadaní vakcíny proti koronavírusom. V súčasnosti hľadá vakcínu viac ako 40 spoločností. Spoločne míňajú obrovské sumy peňazí podporované bohatými sumami hotovosti daňových poplatníkov. Odhady, ako skoro sa vakcína môže pripraviť, sa veľmi líšia, ale väčšina odhadov súhlasí s tým, že sa tento rok sa to pravdepodobne nestane. Je samozrejmé, že kto bude prvý na trhu s použiteľnou vakcínou, zarobí miliardy dolárov.

Hlavné médiá, vedecké a politické zariadenia sú farmaceutickými firmami úplne okúzlený. Vlády ubezpečujú verejnosť, že robia všetko, čo je v ich silách, aby ich chránili pomocou rôznych opatrení. Siahajú po výplaty biliónov dolárov pre veľké podniky až po obmedzené množstvo peňazí na vrtuľníkové peniaze pre občanov bohatších krajín.

Bez ohľadu na to, kde žijete, ak musíte ísť do nemocnice so symptómami koronavírusu, kľúčovou otázkou, ktorej čelíte, je: budete môcť odísť cez predné dvere alebo budete nakoniec vyvezení zo zadných dverí v suteréne?

Hlavné médiá, ktoré sa zaoberajú vládami a zdravotníckymi zariadeniami, potláčajú akékoľvek správy týkajúce sa používania lacných, bezpečných a ľahko vyrobiteľných liekov na liečbu pacientov s koronavírusmi. Možno je to preto, lebo táto liečba sa používa v čínskych nemocniciach na záchranu životov.

Andrew W. Saul, šéfredaktor  Orthomolecular Medicine News Service,  pekne zosumarizoval západný farmaceutický systém, keď hovorí:

„Lekárska ortodoxia sa posadnute zameriava na hľadanie vakcíny alebo liečiva na koronavírus COVID-19. Zatiaľ čo hľadajú to, čo by bolo  výnosné , s vitamínom C máme existujúcu, hodnovernú, klinicky demonštrovanú metódu na liečbu toho, na čo pacienti s koronavírusmi zomierajú: závažný akútny respiračný syndróm alebo zápal pľúc. “

17. marca usporiadala skupina čínskych lekárov videokonferenciu, na ktorej sa prediskutovalo použitie vysokodávkového intravenózneho vitamínu C u pacientov so stredne ťažkými až ťažkými prípadmi korónového vírusu. Hlavným rečníkom na tomto stretnutí bol  Dr. Enqian Mao , vedúci oddelenia urgentnej medicíny nemocnice Ruiijin v Šanghaji.

Dr Mao je tiež senior členom tímu odborníkov v Šanghajskom verejnom zdravotnom stredisku, kde boli všetci pacienti s koronavírusmi liečení z oblasti Šanghaja. Dr. Mao bol tiež spoluautorom lekárskeho protokolu na liečbu koronavírusu, ktorý prijala Šanghajská lekárska asociácia a vláda Šanghaja. Tento lekársky protokol sa tiež zasadzuje za použitie vysokodávkového intravenózneho vitamínu C na liečenie miernych, stredne ťažkých a závažných prípadov koronavírusu.

V poslednom desaťročí Dr Mao používa vysokodávkový intravenózny vitamín C (IVC) na liečbu pacientov s rôznymi akútnymi zdravotnými stavmi od pankreatitídy a sepsy po chirurgické hojenie rán. Keď vypukla epidémia koronavírusov, on a niekoľko ďalších kolegov si mysleli, že vysokodávkový intravenózný C vitamín môže byť potenciálnou liečbou pre pacientov s koronavírusom. Ich odporúčanie na použitie vysokodávkového intravenózneho vitamínu C ako liečby bolo prijaté tímom odborníkov v Šanghaji.

Richard Cheng, americko-čínsky lekár, ktorý momentálne sídli v Šanghaji, poskytol správu o tomto stretnutí. Poznamenáva, že:

“DR. Mao uviedol, že jeho skupina liečila ~ 50 prípadov stredne závažných až závažných prípadov infekcie Covid-19 vysokou dávkou IVC.  Dávkovanie IVC bol v rozmedzí od 10,000 mg – 20000 mg denne po dobu 7-10 dní,  s 10,000 mg za miernych prípadoch, a 20,000 pre vážnejšíe prípady zlyhania pľúcnych funkcií (väčšinou oxygenačný index) a koagulačné stavy. Všetci pacienti, ktorí dostali IVC, sa zlepšili a nedošlo k žiadnej úmrtnosti. V porovnaní s priemerom 30-dňového nemocničného pobytu pre všetkých pacientov Covid-19 mali  títo pacienti, ktorí dostali IVC s vysokou dávkou, pobyt v nemocnici kratší o 3-5 dní ako ostatní pacienti. Mao diskutoval najmä o jednom závažnom prípade, ktorý sa rýchlo zhoršoval. Podával 50 000 mg IVC počas 4 hodín. Pľúcny stav pacienta (index oxygenácie) sa stabilizoval a zlepšil, tím kritickej starostlivosti to sledoval v reálnom čase. V žiadnom z prípadov liečených vysokými dávkami IVC neboli hlásené žiadne vedľajšie účinky.“

Dr. Cheng tiež uviedol, že mal osobitné stretnutie s Dr. Sheng Wangom, profesorom kritickej medicíny v 10. nemocnici v Šanghaji na Tongji University College of Medicine. Na tomto stretnutí profesor Weng uviedol, že zo skúseností v Šanghaji pri liečbe pacientov s koronavírusom je potrebné si vziať niekoľko dôležitých poznatkov.

Najdôležitejšou lekciou bolo:

„Včasné a vysoké dávky IVC pomáhajú pacientom Covid-19. Údaje sa stále dokončujú a formálne dokumenty sa predložia na zverejnenie, len čo budú úplné.“

Profesor Wang tiež uviedol, že pacienti s koronavírusom vykazujú vysokú mieru hyper-zrážateľnosti, tj abnormálne zvýšenú tendenciu ku zrážaniu krvi, ktorá sa najlepšie lieči heparínom.

Uviedol tiež, že pre zdravotníckych pracovníkov v prvej línii je životne dôležité „nosiť ochranný odev pri najbližšej príležitosti na intubáciu a iné núdzové záchranné opatrenia“. Americké zdravotnícke orgány by si mali uvedomiť, že na sociálnych médiách sa objavujú fotografie zdravotných sestier v New Yorku, ktoré majú čierne plastové vrecia na odpadky.

Richard Chang tiež poznamenal, že profesori Mao a Weng uviedli, že vysokodávkový intravenózny vitamín C sa používa na liečbu pacientov s koronavírusom aj v iných nemocniciach v Číne.

Niet divu, že správy o tomto lacnom a bezpečnom použití, ktoré sa v Číne propagovalo, boli úplne ignorované západnými vládami a zdravotníckymi zariadeniami, ktoré sú len za prístup veľkej farmácie / biznisu/ k súčasnej pandémii.

Našťastie na Západe sú aj lekári, ktorí nie sú oslepení prístupom svojich vlád a takzvanými lekárskymi odborníkmi. Lekári z niekoľkých nemocníc v New Yorku, ktoré sú epicentrom koronavírusovej epidémie v Amerike, zjavne začali používať priekopnícke liečby pochádzajúce z Číny.

Andrew G. Weber , pulmonológ a špecialista na kritickú starostlivosť spojený s dvoma zdravotníckymi zariadeniami Northwell na Long Islande, povedal, že pacienti s koronavírusmi, ktorí boli prijatí na intenzívnu starostlivosť, dostali okamžite 1 500 mg intravenózneho vitamínu C. Táto dávka sa potom opakuje 3-4 krát denne.

Podľa Dr. Webera je tento liečebný režim založený na experimentálnom použití vysokodávkového vitamínu C v šanghajských nemocniciach. New York Post povedal:

“Pacienti, ktorí dostávali vitamín C, dosahovali výrazne lepšie výsledky ako tí, ktorí nedostali vitamín C. Pomáha to ohromnému množstvu, ale nehovori sa v médiách o tom, pretože to nie je sexy droga.”

Vysoké dávky intravenózneho vitamínu C sa zjavne používajú v nemocniciach v New Yorku. Jeho použitie sa, bohužiaľ, javí ako nejednotné a závisí skôr od rozmarov jednotlivých lekárov, než aby bolo súčasťou akéhokoľvek systematického lekárskeho protokolu.

S rastúcim počtom úmrtí na celom svete môžeme len dúfať, že stále viac lekárov bude nasledovať kroky svojich čínskych kolegov a bude mať odvahu používať bezpečné a lacné ošetrenie, ktoré je úplne v rozpore s prístupom veľkých farmaceutických spoločností, ktoré v súčasnosti sleduje Svetová zdravotnícka organizácia a väčšina vlád.

Súčasný prístup, ktorý používa mnoho západných vlád, bol pomalý, nemotorný a zle informovaný, čím sa stavajú záujmy veľkého biznisu nad rámec záchrany životov bežných ľudí.

Zdroj: warsonline.slobodnyvysielac.sk

Článok súvisiaci s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti