Polícia zasahovala u sudcov a štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Jankovskej, zobrala im mobily

22.08.2019 | 18:41
  0
Podľa zdroja TV JOJ prebehol ďalší zásah u sestry Moniky Jankovskej.

Podľa informácií TV JOJ, ktorú potvrdili dva od seba nezávislé zdroje, polícia dnes vykonala zaisťovacie úkony u štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej. Informáciu potvrdilo ministerstvo spravodlivosti aj polícia.

Televízia JOJ oslovila štátnu tajomníčku Jankovskú, ktorá sa odmietla vyjadriť s tým, že má dovolenku. Odporučila obrátiť sa na tlačový odbor ministerstva. Podľa zdroja TV JOJ prebehol ďalší zásah u sestry Moniky Jankovskej, ktorá pôsobí na krajskom súde Bratislava a u Bystríka Paloviča, ktorý pôsobí na Okresnej prokuratúre Bratislava I. 

Podľa zdroja TV JOJ boli predmetom záujmu polície mobilné telefóny, ktoré majú slúžiť na preverenie prípadnej komunikácie dotknutých osôb s Marianom Kočnerom. 

Ministerstvo spravodlivosti zásah potvrdilo

"Rezort potvrdzuje informáciu, že počas dnešného dňa odovzdala štátna tajomníčka Monika Jankovská svoj telefón polícii a je plne súčinná s orgánmi činnými v trestnom konaní. V prípade potreby bola ochotná aj vypovedať, zo strany polície však takáto požiadavka doteraz nebola," uviedla hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová. 

Polícia potvrdila na svojom facebooku, že: "dnes policajti NAKA vykonali početné zaisťovacie úkony v trestnej veci týkajúcej sa korupčnej trestnej činnosti a zneužívania právomoci verejného činiteľa. Vzhľadom na súčasné štádium nie je možné poskytnúť bližšie informácie."

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Edita Pfundtner pre televíziu JOJ uviedla: "Túto informáciu počujem prvýkrát od vás. Neviem sa k tomu vyjadriť bližšie."

O vyjadrenie sme požiadali aj hovorcu Krajského súdu v Bratislave Pavla Adamčiaka. 

"Držím palce polícii, slušným prokurátorom a slušným sudcom, aby sa našli, boli odhalení a postavili sa pred súd všetci skorumpovaní policajti, ktorí sa spreneverili svojmu sľubu a neslúžili verejnému záujmu, neslúžili zákonu, ale slúžili mafii," uviedol Daniel Lipšic, ktorý zastupuje rodinu zavraždeného novinára Jána Kuciaka a ktorého sa chystali zabiť ľudia okolo Aleny Zsuzsovej. 

Z vyšetrovania podľa prokurátorov vyplynulo, že na rôznej závažnej trestnej činnosti sa podieľali aj predstavitelia štátnych a justičných orgánov. Niektorých z nich zároveň vyzvali, aby prišli vysvetliť niektoré komunikácie, ktoré boli zdokumentované v rámci vyšetrovania.

Celú tlačovú konferenciu si môžete pozrieť TU.

15. augusta zverejnil Denník N, že Marian Kočner hovoril o Monike Jankovskej ako o svojej opičke. Nazýval ju tak v komunikácii s Alenou Zsuzsovou cez aplikáciu Threema. Tri týždne po vražde Jána Kuciaka a odstúpení ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej napísal Zsuzsovej: "Miesto Mumlavej nech dôjde ktokoľvek, bude ministerstvo riadiť Monika Jankovská. A to je moja opička,“ napísal.

Monika Jankovská pre Denník N poprela akékoľvek kontakty s Kočnerom aj Zsuszovou. 

Zdroj: noviny.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti