Polícia v Nemecku nebude trestne stíhať mladého Afgánčana, ktorý na výlete znásilnil svojho 10-ročného spolužiaka, pretožo je príliš mladý

05.09.2018 | 12:40
  0
K incidentu došlo pred začiatkom letných prázdnin.

Nemecké úrady upustili od trestného stíhania 10-ročného afganského chlapca, ktorý počas školského výletu znásilnil svojho spolužiaka, ktorého pri tomto akte pridržiavali mladý Sýrčan a Afgánčan. Dôvodom je, že páchatelia sú maloletí.

K incidentu došlo pred začiatkom letných prázdnin počas výletu 38 žiakov berlínskej základnej školy na zámok Schloss Kröhlendorff, ktorý sa nachádza v nemeckom meste Nordwestuckermark.

Tento deň sa však stal hororom pre 10-ročného chlapca, ktorému páchatelia povedali: „Dnes ťa ošukáme!“ Nemecký denník Berliner Zeitung informoval, že páchateľom bol iba 10-ročný afghánsky chlapec, ktorý maloletého Nemca sexuálne zneužil a znásilnil. Pri čine mu mali pomáhať jeho dvaja kamaráti vo veku 11 rokov (Sýrčan a Afgánčan).

Svedkami incidentu boli ďalší dvaja spolužiaci, ktorí však túto udalosť neoznámili učiteľom. Až po viac ako týždni sa so svojím otrasným zážitkom zveril sociálnemu pracovníkovi na škole kamarát obete. O znásilnení následne informovala škola rodičov a políciu. Páchatelia boli zo školy vylúčení, avšak stíhaní za znásilnenie nebudú. Dôvodom je ich nízky vek.

„Chceme vyčerpať všetky zákonné možnosti, aby hlavný páchateľ nenavštevoval bežnú, ale osobitnú školu,“ uviedla v reakcii na situáciu hovorkyňa školského úradu v Berlíne.

Prípad sa odohral v čase narastajúcej nespokojnosti Nemcov s migrantmi, ktorá v krajine panuje od začiatku utečeneckej krízy v roku 2015, keď do Nemecka prišlo viac ako milión žiadateľov o azyl.

V meste Chemnitz zabili koncom augusta dvaja migranti 35-ročného Nemca, následkom čoho došlo k obrovským demonštráciam proti prisťahovalcom. Došlo aj k násilným stretom medzi antimigračnými demonštratnmi a ich odporcami.

Zdroj: rt.com / bz-berlin.de


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti