Polícia po streľbe holandskom Utrechte pátra po mužovi narodenom v Turecku

18.03.2019 | 16:25
  0
Holandský protiteroristický úrad zvýšil v provincii Utrecht stupeň ohrozenia na najvyšší možný.

Holandská polícia zverejnila fotografiu v Turecku narodeného muža, po ktorom pátra v súvislosti so streľbou v električke v Utrechte, ktorá si vyžiadala jedného mŕtveho a niekoľkých zranených.

"Polícia vás žiada, aby ste si dávali pozor na 37-ročného Gokmana Tanisa (narodeného v Turecku) v súvislosti s incidentom z tohto rána," uviedla utrechtská polícia na Twitteri. "Nepribližujte sa k nemu," dodala polícia.

Úrady vyzvali obyvateľov mesta, aby nevychádzali z budov. Pred jedným z obytných blokov neďaleko miesta činu sa zhromaždili silne vyzbrojení príslušníci protiteroristických zložiek.

Holandský protiteroristický úrad zvýšil v provincii Utrecht stupeň ohrozenia na najvyšší možný. V dôsledku pátrania je v mimoriadnej pohotovosti holandská vojenská polícia - a to na letiskách v krajine a v dôležitých budovách, informovala agentúra AP.

"Páchateľ je stále na úteku. Teroristický motív sa nedá vylúčiť," uviedol protiteroristický koordinátor Pieter-Jaap Aalbersberg.

Polícia pátra po najmenej jednej osobe, ktorá mohla uniknúť autom. Policajný hovorca Bernhard Jens nevylúčil, že do útoku mohlo byť zapojených viac osôb.

Polícia skúma možný "teroristický motív" tohto útoku. Podľa televíznej stanice Sky News spustil ozbrojenec streľbu v električke a potom ušiel.

Nemecká polícia uviedla, že sprísnila kontroly na hraniciach s Holandskom. Monitoruje nielen diaľnice, ale aj menšie priechody, ako aj železničné trate. Nemecké úrady mali pátrať po červenom Renaulte Clio, ale neskôr im oznámili, že toto vozidlo objavili opustené v Utrechte.

Zdroj: infospravy.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti