Pochod v pochode alebo politická prezentácia ĽSNS na Národnom pochode za život?

24.09.2019 | 16:46
  5
Pochod za život vs. pochod za "ideologicko-politickú" reklamu.

V prvom rade chcem poďakovať KBS, organizátorom a všetkým, ktorí prišli. Ďakujem, boli sme hlasom tých, ktorí ho ešte nemajú.

V zopár bodoch chcem opísať pochod ĽSNS za neviem čo.. asi za svoju "ideologicko-politickú" reklamu...

Začalo to ráno na benzínke. Prišlo tam auto ovešané ĽSNS vlajkami. Neskôr na diaľnici sme stretli kolónu takých áut a to auto z benzínky bolo na ich čele - bolo viac ovešané než ostatné. Hovorím si: asi idú na pochod... Ešte som netušil, že na ten svoj "ideologicko-reklamný". Keď som dorazil na námestie, nachádzalo sa tam viacej skupiniek s vlajkami ĽSNS. Už som si začínal myslieť, že to tak ostane a že organizátori nezakročia. Na moje prekvapenie (avšak veľmi milé), dvakrát vyzvali všetkých ľudí, aby vlajky, ktoré nemajú nič s pochodom a sú politickou reklamou, odložili preč. Tu chcem pochváliť organizátorov, tento krok ma veľmi potešil a som Vám za to vďačný. Pri každej výzve to vyzeralo, že ich asi aj odložia, ale nakoniec to tak nebolo... Rozmýšľal som, prečo ich nesklonia. Neskôr som si uvedomil, že je to mix zaslepenosti a arogancie.

Neskôr počas pochodu som prešiel z prostriedku zástupu dopredu. Počas toho som narazil na prvú skupinku ĽSNS. Vyzerali trošku inak, než iní pochodujúci. Boli zoskupení, pomaly všetci v zelených tričkách a s vlajkami, boli vlastne skupinka v skupine. Dokonca som videl zopár chlapcov s nejakými letákmi/novinami... Pokračoval som viac dopredu a narazil som na druhú skupinku. Tam to už bolo zaujímavejšie, vpredu sa už nachádzal pán Uhrík. Hrdo niesol dve vlajky: jednu svoju (ĽSNS) a druhú so slovenským znakom. Trošku som sa pri nich zastavil a pozoroval ich. Po pár krokoch som bol konfrontovaný otázkou, "Idete s nami?". Nerozumel som otázke. Tak som sa spýtal, ako to myslí, že "s nami?" Namiesto odpovede zopakoval otázku "Idete s nami?" Na oplátku som sa opäť spýtal to isté: "Ako to myslíte s nami?". Dostalo sa mi odpovede, že ma nepoznajú, nemám nič, čo by symbolizovalo príslušnosť s ĽSNS... Bol som nežiadaný prvok v ich skupinke/"pochode". Tak som nakoniec odpovedal "Áno idem s Vami", veď sme predsa na jednom a tom istom pochode. Ach, ako som sa mýlil... 

Nedalo mi však neopýtať sa pána Uhríka na ich vlajky. Avšak akonáhle som sa k nemu priblížil, bol som blokovaný tým pánom, čo zisťoval moju príslušnosť. Tak som sa o čosi hlasnejšie pána Uhríka spýtal, či im nevadí, že idú proti prianiam organizátorov, čo sa týka ich vlajok. Odpoveďou bol úškrn a že ich vlajky sú za život. Nakoľko ma pán Uhrík kedysi učil na vysokej škole, viem, že je inteligentný, preto jeho odpoveď nepripisujem jeho inteligencii, ale arogancii. Viac otázok na pána Uhríka mi nebolo dopriatých, lebo som bol strážený jeho "ochrankou". Keď som sa dotyčného pána pýtal či je jeho "bodyguard", odpoveďou bolo oznámenie, že ovláda nejaké bojové umenie a mám vystrčiť prst a pochopím. Pochopil som hneď - pán Uhrík je nedostupný. Čo ma zaráža je, že na pochode za život potrebuje pán Uhrík "ochranku"... Keď som bol ešte vzadu v pochode, všimol som si iných politikov, ktorí boli medzi ľuďmi, bez ochranky, dokonca aj biskupov, a tiež bez ochranky. 

Neskôr pán "ochrankár" pochopil, že som tam sám, neškodný, a nie som tam preto, že chcem byť agresívny... Vysvetlil som mu, že som sa iba chcel čosi jednoduché pána Uhríka spýtať. Pochopil to a zmenil svoj postoj, dokonca sme ďalej debatovali. Pozval ma aj na tréning bojového umenia, ale vraj si mám popri kimone doniesť aj obväz a sadru... Neskôr som sa od nich vzdiali a pokračoval po svojej osi. 

Záver z tejto skúsenosti som vyhodnotil nadpisom tohto blogu. My všetci bez tričiek a vlajok ĽSNS sme pochodovali za život. A v rámci nášho pochodu sa dial aj ďalší pochod, pochod ĽSNS za ich "ideologicko-politickú" reklamu + možno aj za život. Nechcem ich všetkých hádzať do jedného vreca, ale ich výzor a správanie hovoria sami za seba. Ja tomu hovorím NIE, neprosím si také a nabudúce príďte v "civile", bez vlajok a politickej reklamy. 

Ján Benedek

Kotleba: Za život treba bojovať aj politicky

„Ľudová strana Naše Slovensko naozaj intenzívne podporovala Národný pochod za život. Nielen rečami, ale aj reklamou, autobusmi pre ľudí a veľkou osobnou účasťou. Na pochode sme cítili obrovskú podporu, ale napriek tomu nás niektorí obviňovali, že túto tému politizujeme. Nuž, páni organizátori a pro-life bojovníci, či sa vám páči alebo nie, ochrana života je vďaka liberálom a vlažným konzervatívcom už aj politická záležitosť (hoci v normálnej spoločnosti by mala byť samozrejmosťou). Manifesty a pochody sú nepochybne dobré veci, ale na zásadnú zmenu situácie nestačia. Tá musí prísť od politikov - zmenou zákona v Národnej rade,“ reagoval na kritiku Marian Kotleba.

Zdroj: blog.postoj.sk / naseslovensko.net / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti