Počas debaty o koaličnej kríze medzi lídrami koalície s Čaputovou sa šéfka jej zahraničného odboru prechádzala s veľvyslankyňou USA

11.03.2021 | 19:45
  24
Stretnutia s veľvyslancami sú štandardnou súčasťou práce Jany Kobzovej, argumentoval prezidentkin hovorca.

Zatvorené kaviarne či strach z nakazenia pri dlhšom sedení v kancelárii vedú mnohých k tomu, aby riešili pracovné záležitosti pri prechádzke na ulici. Šéfka odboru zahraničných vecí prezidentskej kancelárie sa takto priamo v záhrade Grassalkovičovho paláca prechádzala s americkou veľvyslankyňou. Hlava štátu medzitým riešila koaličnú krízu.

Radili sa s prezidentkou

Stretnutie sa totiž odohralo presne v čase, kedy si u prezidentky Čaputovej podávali kľučku ľudia z vedenia Za ľudí a SaS. Vláda visela na vlásku po tom, čo Igor Matovič tajne kúpil ruské vakcíny Sputnik V, ktoré ešte stále nie sú zaregistrované Európskou liekovou agentúrou. Do prezidentského paláca si to namierili predsedovia Richard Sulík, Veronika Remišová, ale aj ich kolegovia a podpredsedovia. Bavili sa s ňou o koaličnej kríze a o tom, ako z nej von.

Netajili sa

Kým v prezidentskom paláci rokovali lídri Za ľudí a SaS, novinári na nich čakali v záhrade Grassalkovičovho paláca. Náš pozorný kolega si tam všimol zaujímavú dvojicu na prechádzke. Bok po boku si štrádovali po kamenistých chodníčkoch parku šéfka odboru zahraničnej politiky prezidentskej kancelárie Jana Kobzová s veľvyslankyňou Spojených štátov amerických Bridget Brink.

A hoci načasovanie by zdvihlo obočie nejednému konšpirátorovi, podľa hovorcu prezidentky Martina Strižinca, bolo naplánované dlho dopredu.

„Stretnutia s veľvyslancami sú štandardnou súčasťou práce Jany Kobzovej, ktorá vedie odbor zahraničnej politiky KP SR. To, že sa stretnutie uskutočnilo v záhrade a v rovnakom čase ako zmienené stretnutia v Prezidentskom paláci, je zhoda okolností,“ vysvetľuje Strižinec. Ako dodáva, Kobzová sa predtým a potom stretla aj s veľvyslancami Iránu, Ukrajiny a Francúzska a niekoľkými slovenskými diplomatmi.

Viac fotiek nájdete v článku uvedenom v zdroji.

Zdroj: plus7dni.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti