Po Sorosovi si našli v pošte bombu aj Clintonovci a Obama

24.10.2018 | 16:37
  0
Príslušníci FBI našli v pondelok výbušninu aj v poštovej schránke v areáli rezidencie amerického miliardára Georgea Sorosa.

V pošte adresovanej do Bieleho domu bola v stredu zistená podozrivá zásielka. Oznámila to televízia CNN. V New Yorku bola kvôli podozrivému predmetu evakuovaná budova, v ktorej sídli spoločnosť Time Warner, vyprataná musela byť aj newyorská redakcia televízie CNN. Vysielanie však pokračuje.

V pondelok bola rúrková výbušnina odhalená v balíku pre miliardára Georgea Sorosa, v utorok v pošte pre manželov Hillary a Billa Clintonovcov. V stredu prezidentská ochranka oznámila, že ďalšiu trhavinu našla v zásielke pre bývalého prezidenta Baracka Obamu. Odosielateľ ani jeho motív nie sú známi.

Výbušné zariadenie nájdené u Clintonovcov bolo podobné tomu, ktoré sa v pondelok našlo v poštovej schránke rezidencie miliardára Georgea Sorosa. Oznámila to dnes newyorská polícia, ktorá trhavinu zneškodnila.

O okolnostiach nálezu podľa denníka The New York Times zatiaľ nie sú bližšie informácie. Polícia novinárom oznámila, že rovnako ako v Sorosovom prípade išlo o rúrkovú bombu asi 15 centrimetrov dlhú, naplnenú výbušnou látkou. Nikto sa k zodpovednosti neprihlásil, takže o motívoch sa zatiaľ nič nevie, uviedol newyorský denník.

Clintonovci aj Soros bývajú na newyorskom predmestí. Filantrop a politický aktivista Soros je častým terčom tvrdej kritiky konzervatívnych skupín a na jeho adresu zaznievajú vyhrážky amerických antisemitov. Nedávno sa o ňom kriticky vyjadril aj prezident Donald Trump, keď mu prisúdil financovanie protestov proti sudcovi Brettovi Kavanaughovi. Ostré slová volia aj niektorí ďalší republikánski politici.

Clintonovci sa v týchto dňoch zapojili do kampane pred blížiacimi sa kongresovými voľbami a obchádzajú volebné zhromaždenia demokratických kandidátov.

Na pátraní po páchateľoch sa v oboch prípadoch podľa agentúry AP podieľa FBI, do vyšetrovania pokusu o útok na Clintonovcov sa takisto zapojila prezidentská ochranka, ktorej služby využívajú zo zákona aj bývalí prezidenti USA.

Zdroj: ČTK


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti