Po Matovičovi potopa – ako to dopadne?

16.10.2020 | 17:59
  20
Psychopatovičova pomsta ide tak ďaleko, že na samit v Bruseli neberie štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí za SAS.

V prípade korona-paniky je mimoriadne dôležitý čas. Čím dlhšie ju bude udržiavať náš samozvaný Spasiteľ Matovič, tým ťažšie sa z toho budeme spamätávať.

K moci sa dostali „zmenári“ (posadnutí zmenami pre zmeny), ktorí dokázali v mimoriadne krátkej dobe narobiť hanbu nielen sebe, ale aj celej krajine. Ich pandemické plagiátorstvo poznajú už aj za hranicami (Matovič, Kollár, Krištúfková, Gröhling a ďalší).

Matovič mal od začiatku fixnú ideu, že bude premiantom vo vysporiadaní sa s korona-pandémiou a tak robí aj opatrenia, ktoré iné vlády odmietajú.

Pod týmto politickým zadaním tri komisie anonymov opatrenia vymýšľajú, ale  nedomýšľajú. Ide doslova o sociálne experimenty, pri ktorých skúšajú koľko ešte znesieme.

Takto zoberú ľuďom chuť čokoľvek podnikať, plánovať, púšťať sa do verejných aktivít.

Zarežú zaživa ekonomiku, kultúru, šport a v konečnom dôsledku aj živé školstvo.

Najhoršie je, že žiadna racionálna debata s Psychopatovičom nie je možná, ako sa o tom presvedčil už x-tý krát jeho bývalý kamoš Sulík (čo má tiež dosť masla na hlave).

Psychopatovičova pomsta ide tak ďaleko, že na samit v Bruseli neberie štátneho tajomníka Ministerstva zahraničných vecí za SaS. Pomoc od odborníka berie ako „ústretovosť voči SAS“??? Takže tam bude Psychopatovič sedieť nadarmo. Jednak na jeho trnavčinu tam prekladateľa nemajú a druhak netuší o čom je tam reč. Na to on nemá čas, robí si selfie. A už aj hanbu v priamom prenose…

Osoby s touto diagnózou nemajú problém obviniť kohokoľvek so svojich vlastných zlyhaní. A Matovič si už hľadá obetného baránka. Najnovšie tvrdí, že za všetky lapsusy a dôsledky „opatrení“ môže len a len Ústredný krízový štáb a Mikas osobne. Pritom Matovič už dopredu vyhlásil, že sa sám o sebe pustí do boja s veternými mlynmi svojej vlastnej korona-paniky a všetky výnimky, čo doteraz urobil boli len a len jeho vôľa až svojvôľa.

Matovič sprosto vynadal občanom tejto krajiny, že sú vraj nezodpovední. Vážne? A ako je potom možné, že jeden z tých mudrcov v troch panických a kvízových komisiách bol pozitívne testovaný?! Vodu káže, víno pije? A nie je to až do očí bijúci paradox, že akurát Mikas a náboženský fanatik preoblečený za ministra zdravotníctva Krajčí sa ocitli v preventívnej karanténe? Tak, kto je tu nezodpovedný? Či skôr, nie je to dôkaz, že z prevencie je viac škody, než úžitku?

Pozoruhodná je jeho oprávnená obava z protestov, keď zákaz zhromažďovania začal platiť už dva dni pred začiatkom ostatných opatrení z 15.10..

Táto selfie-vláda zrazil prirodzenú autoritu štátu na samé dno. Nečudo, že si ju vynucuje zneužívaním Polície a Armády.

Vírus prirodzene oslabuje, oni z bezradnosti pritvrdzujú. Ale nezabúdajme, ako sa nám tu títo „zmenári“ zjavili:

Pred prevratom spôsobeným úmyselnou politickou dvojnásobnou vraždou:

+ táto krajina nevídane prosperovala
+ vláda sa vytrvalo starala o pozitívne sociálne opatrenia pre všetky vrstvy obyvateľstva
+ bránila a vracala späť národný majetok
+ vďaka tomu sme boli aj na medzinárodnom poli samostatne a suverénne vystupujúcou krajinou

TERAZ je ZMENA

+ napriek bruselským sľubom hlavne malí a strední podnikatelia krachujú, štát skĺzol na hranu bankrotu
+ sociálne výhody obyvateľov „zmenári“ likvidujú
+ národný majetok rozpredávajú
+ vďaka tomu sme banánovou republikou v rukách „amatérů a idiotů“ (podľa českého komentátora) v prospech iných.

Kto z toho profituje? No tí, čo zaplatili tú politickú vraždu, ako nástroj brutálneho politického útoku voči tomuto štátu.

A dokedy toto šialenstvo s Covid-om potrvá? Na to podľa novej anekdoty už nejakému pacientovi odpovedal jeho doktor: „Neviem, o politiku sa nezaujímam.“
 
P.S. A čo ďalej? Keď nám zakázali protesty (ktorými sa dostali k moci), stále predsa platí slovenské „Ako sa do hory volá, tak sa z nej ozýva“. Títo panáci sú posadnutí seba-prezentáciou. No tak kdekoľvek uvidíme, že sa zase na sociálnych sieťach vytŕčajú, treba im v komentári dať slušne ale jasne najavo, kam patria…

Gustáv Murín - slovenský prírodovedec, biológ, spisovateľ, esejista, publicista, dramatik, scenárista a bloger. Murín je známy autor kníh o slovenskej mafii v 90. rokoch a bol tiež scenáristom dokumentárnej série Mafiáni na RTVS. V roku 2018 mu bola spoločnosťou svetských humanistov na Slovensku Prometheus udelená cena Humanista roka 2018, ktorá sa udeľuje za výrazné, výnimočné počiny a významné aktivity pri presadzovaní a obohacovaní myšlienok humanizmu na Slovensku. Je taktiež nositeľom novinárskej Ceny V.M. Krameria za rok 2020.

Zdroj: gumurin.blog.pravda.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti