Petícia na podporu ministerky kultúry Laššákovej, ktorá zastavila finančné dotácie pre LGBTI projekty

22.05.2019 | 13:11
  10
Text petície poukazuje na znevýhodnené skupiny občanov s mentálnym a pohybovým hendikepom, zneužívané a týrané deti a ženy, ale aj na sociálne znevýhodnené osoby. Rozširovanie LGBTI ideológií nepokladajú autori petície za oblasť znevýhodnených skupín.

Študentská platforma Stojíme pri kultúre v spolupráci s iniciatívou Kultúrny reparát oznámili verejné zhromaždenie za odvolenie ministerky kultúry Ľubice Laššákovej (Smer-SD), ktoré sa bude konať v stredu 22. mája o 17.00 h na Námestí SNP v Bratislave.

„Súčasná ministerka kultúry Laššáková svojím konaním stratila našu dôveru. Stojíme pri kultúre a požadujeme bezodkladnú zmenu vedenia ministerstva kultúry,“ píšu vo svojom verejnom vyhlásení, ku ktorému sa pridávajú ďalšie inštitúcie, organizácie a iniciatívy vrátane LGBTI organizácií, ale i Činohra SND, Mestské divadlo Žilina, Divadelná fakulta VŠMU či Fakulta výtvarných umení v Banskej Bystrici.

„Ministerka nemôže riadiť ministerstvo na základe vlastných preferencií a vkusu, a povyšovať ich nad odbornosť a vzdelanie,“ hovorí Dorota Kenderová, riaditeľka Východoslovenskej galérie. Z uvedeného dôvodu bola iniciovaná petícia za odvolanie ministerky kultúry.

Petícia na Laššákovej podporu

V reakcii na podpisovú akciu prívržencov LGBTI vznikla petícia na podporu ministerky Laššákovej.

„Svojim podpisom vyjadrujem podporu ministerky kultúry Ľ. Laššákovej. Súhlasím s jej rozhodnutím nepodpísať dotácie na kultúrne podujatia organizované komunitou LGBTI. Výzvu podanú ministerstvom na podávanie žiadosti o dotácie pre znevýhodnené skupiny vnímam ako výzvu zameranú na ľudí, ktorí trpia pohybovým alebo mentálnym hendikepom, ľudí zo sociálne znevýhodneného prostredia, a to hlavne deti a mládež, deti vyrastajúce v málo podnetnom prostredí, starších ľudí, ktorí nenachádzajú pomoc v rodine a skupiny zneužívaných a týraných žien a detí. Za cieľ dotácií poskytovaných pre podporu znevýhodnených skupín pokladám pomoc týmto skupinám pri začlenení sa do spoločnosti a sebaprijatí. Rozširovanie ideológií LGBTI nepokladám za oblasť znevýhodnených skupín,“ píše iniciátorka petície.

Petíciu na podporu ministerky kultúry nájdete TU.

Zdroj: peticie.com / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti