Petícia Aliancie za rodinu vyzývajúca vládu odmietnuť registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia

02.06.2019 | 10:26
  6
Schválenie a akceptáciu Odporúčaní adresovaných Slovenskej republike Radou OSN pre ľudské práva dávajú OSN signál, že Slovensko do piatich rokov prijme registrované partnerstvá pre osoby rovnakého pohlavia.

Aliancia za rodinu v reakcii na signál, ktorý vyslala vláda OSN po stredajšom rokovaní, iniciovala petíciu, v ktorej vyzýva vládu zloženú z strán Smer-SD, Most-Híd a SNS, aby okamžite na rokovaní vlády zrušili schválenie a akceptáciu Odporúčaní adresovaných Slovenskej republike počas tretieho kola Univerzálneho periodického hodnotenia Rady OSN pre ľudské práva.

Uvedené odporúčania dávajú OSN signál, že Slovensko do piatich rokov prijme registrované partnerstvá pre osoby rovnakého pohlavia. Znenie petície, ktorú môžete podpísať TU, vám prinášame v plnom znení:

Vážená vláda Slovenskej republiky,

vyzývame Vás, aby ste okamžite na rokovaní vlády zrušili Vaše schválenie a akceptáciu Odporúčaní adresovaných Slovenskej republike počas tretieho kola Univerzálneho periodického hodnotenia Rady OSN pre ľudské práva v bodoch UPR/72, UPR, 73, ktorými ste sľúbili OSN zaviesť registrované partnerstvá a v bodoch UPR 74 až 78 pre nejasnosť záväzkov.

Neveríme, že by k takejto dohode o zavedení registrovaných partnerstiev došlo na koaličnej rade predsedov vládnych strán a týmto vyzývame predsedov vládnych strán, aby iniciovali okamžitú zmenu.

Na takéto sľuby ste nemali mandát v Programovom vyhlásení vlády a konali ste proti demokratickej vôli väčšiny ľudí vyjadreným v referende o rodine.

Registrované partnerstvá nie sú ľudským právom, tak ako to skonštatoval aj náš Ústavný súd, preto nejde o žiadnu diskrimináciu. Svojim plánom ubližujete rodine, ubližujete deťom a ubližujete aj osobám, ktoré pociťujú príťažlivosť k rovnakému pohlaviu. Rodiny sa u nás zakladajú na to, aby mali deti.

Hrozí demografická smrť národa a namiesto výnimočnej podpory vytvárania rodín, ktoré zabezpečujú budúcnosť spoločnosti, sľubuje vláda zavádzanie registrovaných partnerstiev s podobnými či rovnakými právami? Každý človek je hodný rovnakej úcty, bez ohľadu na to, či žije v manželstve, alebo z rôznych dôvodov do manželstva nevstúpil. Ale nie všetky vzťahy prinášajú rovnaké benefity štátu. Vzťahy osôb rovnakého pohlavia nemôžu spĺňať biologické funkcie rodiny, preto im nepatria obdobné práva. Výchova jedného dieťaťa stojí rodičov niekoľko desiatok tisíc eur. Nielen pre túto finančnú obetavosť, ale najmä pre najlepší spôsob výchovy detí je manželstvo uznané štátom. Tí, ktorí sa rozhodli deti nemať, nemôžu mať rovnaké práva, ako tí, ktorí sa rozhodli deti splodiť a spoločne vychovávať.

Vaše sľuby sú krátkozraké a ubližujú deťom.

Vieme, že po zavedení  registrovaných partnerstiev, už aj bez rozhodnutia parlamentu medzinárodné súdy prinucujú štáty k zavedeniu adopcií detí homosexuálnymi pármi. (napr. Rakúsko).

Vaše sľuby ubližujú aj osobám s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu.

Podporou aktívneho homosexuálneho správania zvyšujete zdravotné riziká osôb s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu. Ako by sme mohli niekomu priať zlo a ohrozenie jeho zdravia? Osoby, ktoré mali homosexuálny styk, nemôžu pre zvýšené zdravotné riziko rozšírenia nákazy AIDS a iných sexuálne prenosných chorôb darovať krv. A nie sú to len tieto riziká.

V roku  2006 Gens Hellquist, výkonný riaditeľ vedúcej kanadskej homosexuálnej skupiny uviedol: “Máme jeden z najúbohejších zdravotných stavov v tejto krajine … Zdravotné problémy, ktoré ovplyvňujú queer Kaňaďanov sú kratší vek ako sa dožíva priemerný Kanaďan, samovraždy, vyššia mieru užívania návykových látok, depresie, nedostatočný prístup k starostlivosti a HIV/AIDS …v našej komunite sú všetky endemické druhy zdravotných problémov. Máme vyšší výskyt rakoviny konečníka v gay komunite, lesbičky majú vyšší výskyt rakoviny prsníka … realita je, že je každý rok (sic) viac GLBT ľudí v tejto krajine zomrie  na samovraždu, než zomrie na AIDS, a je viac tých, ktorí umierajú skoro na zneužívanie návykových látok než tých, ktorí umierajú na HIV/AIDS. … “

Zdroj: alianciazarodinu.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti