Pentagon priznal, že americké ministerstvo obrany sa vážne zaoberá vyšetrovaním prípadov pozorovania UFO

22.05.2019 | 17:25
  6
Hovorca Pentagonu Christopher Sherwood pre denník New York Post pripustil, že americké ministerstvo obrany vyšetruje pozorovania mimozemských kozmických lodí.

Americké ministerstvo obrany vo svojom najnovšom stanovisku pripustilo, že skúma správy týkajúce sa existencie neidentifikovaných lietajúcich objektov známych ako UFO.

Hovorca ministerstva obrany vo vyhlásení, ktoré Pentagon poskytol exkluzívne pre americký denník New York Post uviedol, že tajný vládny Program na identifikáciu hrozieb pre leteckú dopravu (AATIP) „skúmal a vyšetroval neidentifikované letecké javy“.

Rezort obrany síce tvrdí, že tajný program bol v roku 2012 ukončený, hovorca Pentagonu Christopher Sherwood však pripustil, že ministerstvo aj naďalej vyšetruje pozorovania mimozemských kozmických lodí.

„Ministerstvo bude naďalej skúmať, prostredníctvom bežných postupov správy o neidentifikovaných objektoch, s ktorými sa stretávajú americkí vojenskí piloti, aby bola zabezpečená obrana vlasti a ochrana pred útokom zo strany našich protivníkov."

Americký dokumentarista Steven Greenstreet o šokujúcom vyhlásení Pentagonu pre New York Post:

Nick Pope, ktorý bol účastníkom tajného vyšetrovania UFO vedeného britskou vládou počas 90. rokov, považuje vyhlásenie amerického ministerstva obrany za „bombastickú správu“. Toto nové priznanie podľa neho jasne ukazuje, že Pentagon sa v porovnaní s predchádzahúcimi vyhláseniami vážnym spôsobom zaoberá fenoménom UFO.

Prevádzkovateľ portálu The Black Vault - John Greenewald Jr., ktorého stránka zverejňuje odtajnené dokumenty ohľadne UFO, považuje rovnako najnovšie vyhlásenie za šokujúce. Greenewald predpokladá, že ministerstvo zverejní oveľa viac informácii o programe AATIP, či už dobrovoľne alebo na základe zákona o slobodnom prístupe k informáciám.

„Každopádne sme však o krok bližšie k pravde,“ uviedol.

Americké ministerstvo obrany v decembri roku 2017 potvrdilo, že v rokoch 2007 až 2012 vyčlenilo 22 miliónov dolárov na preverovanie správ o UFO. Program Pentagonu (Advanced Aerospace Threat Identification Program - AATIP) ohľadne identifikácie hrozieb pre leteckú dopravu bol vedený bývalým vojenským spravodajským dôstojníkom Luizom Elizondom, ktorý v októbri 2017 na svoju funkciu rezignoval.


 
Elizondo následne v rozhovore pre CNN povedal, že „existujú veľmi presvedčivé dôkazy, že nie sme (vo vesmíre) sami“:

Pentagon vtedy zverejnil videá nasnímané vzdušnými silami Spojených štátov, na ktorých sú zachytené neidentifikovateľné a nevysvetliteľné lietajúce objekty:

Námorníctvo Spojených štátov začiatkom mája 2019 informovalo, že vypracovalo postup ohľadne vyšetrovania a katalogizácie správ o neidentifikovaných lietajúcich objektoch (UFO) prichádzajúcich od vojenských pilotov.

Zdroj: nypost.com / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti