VIDEO: Pellegrini: Smer musí prejsť zásadnou reformou, Blaha by mal skončiť

29.05.2019 | 10:32
  18
Predseda vlády víta výzvu na diskusiu o budúcnosti strany. Niektorí okresní funkcionári Smeru-SD z Košického kraja žiadajú, aby sa Robert Fico a Robert Kaliňák vzdali funkcií a vyzývajú Petra Pellegriniho na kandidatúru za predsedu strany.

Premiér Peter Pellegrini dnes pred rokovaním vlády vyhlásil, že Smer musí prejsť zásadnou reformou. Reagoval tak na udalosti z utorka, kedy niektorí členovia Smeru z východu Slovenska v liste žiadajú mimoriadny snem Smeru a odchod Roberta Fica a Roberta Kaliňáka zo svojich funkcií.

"Ja by som poprosil, aby ste hlavné a zásadné otázky smerovali na predsedu strany, ktorý ju riadi, ako mieni s touto výzvou naložiť a ako bude ďalej vo vedení strany postupovať," povedal premiér. Na margo svojich vlastných ambícií o predsednícku stoličku v strane odpovedal Pellegrini tak, že sa sústredí na iné záležitosti. "Ja sa skôr zaujímam o obsah politiky, teda či sa Smer-SD vráti na pozície, na ktoré patrí a nenechá sa zaťahovať do extrému s cieľom získať nejaký typ voliča. Opakujem a chápem, že je potrebné diskutovať. To, že sa to deje mediálne, vnímam ako tlak členskej základne, keďže má pocit, že diskusia sa nezačala tak, ako sa začať mala," dodal.

Pellegrini uviedol, že stranu čaká rozhodujúce obdobie. "Od toho bude závisieť, kto bude, kde a či niekto ešte niekde bude," povedal premiér s tým, že tieto zmeny by mali nastať tak, aby strana vyhrala veľké parlamentné voľby.

Dodal, že urobí všetko preto, aby Smer vyhral parlamentné voľby. "Na to však bude potrebná zásadná reforma. Ak sa to podarí, tak sa budeme stretávať, ak sa to nepodarí, tak sa stretávať spolu už nebudeme."

Blaha musí skončiť

Pellegrini reagoval aj na otázku, či by mal skončiť šéf výboru pre európske záležitosti a poslanec za Smer Ľuboš Blaha. "Ak sa bude správať tak, ako doteraz, tak určite by mal skončiť." 

Na list s výzvou upozornil Denník N. Členovia z východného Slovenska v ňom vyzývajú Pellegriniho, aby kandidoval za predsedu strany. "Výzva išla predsedníctvu. Je to vnútrostranícka záležitosť a očakávame, ako sa k nej vyjadrí vedenie," povedala Smolková.

Pellegrini odmietol, že by mal stáť on za touto iniciatívou. Novinárov vyzval, aby hlavné otázky smerovali na predsedu strany Roberta Fica.

"Sústreďme sa na obsah politiky a na všetky veci spojené s iniciatívou sa skúste opýtať predsedu strany," odkázal premiér.

Premiér Peter Pellegrini nedávno kritizoval Ľuboša Blahu na výbore pre európske záležitosti:

Správu aktualizujeme ...

Zdroj: ta3.com / hnonline.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti