Pellegrini pripustil odchod zo Smeru a priznal názorový rozkol s Ficom

19.05.2020 | 20:31
  5
Expremiér chce ponúkať politiku, po ktorej je dopyt.

Podpredseda parlamentu Peter Pellegrini v utorok pripustil ako „jedno z riešení“, že by mohol odísť zo strany Smeru po jeho neúspešnej kandidatúre na post predsedu strany.

V Smere zatiaľ o termíne snemu podľa Pellegriniho nehovorili. Pred časom sa vyjadril, že by sa mal konať skôr a nemalo by sa čakať do decembra, kedy sa zvykne realizovať pravidelný výročný snem.

Odíde, ak ho požiadajú

Pellegrini hovorí, že diskusia, ktorú čaká Smer, mu nespôsobuje žiadny stres. „Idem do nej veľmi uvoľnený a s veľmi otvorenou hlavou a s jasnými životnými postojmi,“ povedal na brífingu Pellegrini pred budovou parlamentu.

Zdôraznil, že jeho povinnosťou je ponúkať politiku, po ktorej je dopyt. Ak o ňu nebude záujem ľudí, tak je podľa neho povinnosťou politika poďakovať a odísť.

„Hlavne, aby sme boli zdraví a aby sme boli šťastní pri tom, čo robíme. A nie, aby ste sa silou-mocou, zubami nechtami držali nejakej funkcie. To si môžete privodiť len nejaké zdravotné problémy,“ mienil.

Ako ďalej pokračoval, keď začne cítiť, že ho už nechcú, silou-mocou sa nebude „driapať“. ‚Keď vycítim a ľudia mi povedia, vieš čo Pelle, choď už ty preč z politickej scény, zasalutujem, bolo mi cťou a idem,“ dodal.

Názorový rozkol s Ficom

Na otázku, kedy sa naposledy rozprával s predsedom Smeru Robertom Ficom, odpovedal, že „v parlamente počas niektorých schôdzí, keď sme sa stretli“.

„Dokonca je úplne normálne, ak sa už naše politické svety začínajú rozchádzať a máme na niečo úplne iné názory,“ zhodnotil vzťah s Ficom.

Podľa neho sa niečo také stáva v civilizovanom demokratickom svete podstatne častejšie, ako sme zvyknutí na Slovensku.

Fico sa priamo nevyjadruje k ambíciám Pellegriniho viesť Smer. Na konci apríla Fico uviedol, že chce zo Smeru budovať výraznú a razantnú opozičnú stranu.

„Do vedenia strany dám všetky skúsenosti, ktoré som za posledné roky nabral a urobím všetko pre to, aby Smer opäť vyhral nasledujúce parlamentné voľby,“ tvrdil Fico.

Zdroj: sme.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti