Ostrakizácia ľudí odmietajúcich vakcíny ako ďalšia fáza vakcinačnej propagandy: Fauci považuje neočkovaných ľudí zodpovedných za nárast počtu infikovaných koronavírusom

26.07.2021 | 10:30
  5
Americká vláda dokonca uvažuje tretiu dávku vakcíny pre plne zaočkovaných ľudí.

Počet ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2 v Spojených štátoch zbytočne rastie v dôsledku nezaočkovaných ľudí, uviedol v nedeľu hlavný zdravotnícky poradca Bieleho domu Anthony Fauci s tým, že je situáciou "veľmi frustrovaný". Informovala o tom agentúra AP.

"Ideme zlým smerom," povedal americký odborník na infekčné choroby Fauci. Dodal, že vláda zvažuje vydanie odporúčania, aby aj zaočkované osoby naďalej nosili na verejnosti rúška. Vláda zároveň podľa Fauciho rokuje o možnej ďalšej dávke proticovidovej vakcíny pre plne zaočkovaných ľudí s oslabeným imunitným systémom.

Niektoré americké samosprávy, kde počet nakazených rýchlo rastie, už vyzývajú obyvateľov, aby na verejnosti nosili masky bez ohľadu na to, či sú zaočkovaní, alebo nie, poznamenal Fauci.

"Toto je problém prevažne medzi nezaočkovanými... preto prakticky prosíme ľudí, aby sa dali zaočkovať," dodal Fauci. Podľa amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) je v USA zaočkovaných 163 miliónov z 328 miliónov obyvateľov.

Fauci ďalej ocenil republikánskych politikov, ktorí vyzvali ľudí, aby sa dali zaočkovať. Medzi nimi sú aj guvernér amerického štátu Arkansas Asa Hutchinson, guvernér Floridy Ron DeSantis a kongresman zo štátu Lousiana Steve Scalise. Ich štáty majú obzvlášť nízku mieru zaočkovania, pripomína AP.

Zdroj: ta3.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti