Orbánovu výzvu o riešení migračnej otázky podporilo už vyše milióna Maďarov

24.04.2019 | 10:39
  0
Ďalšie výzvy sa týkajú zrušenia bankových kariet a víz pre migrantov, aby Brusel už neposkytoval žiadne finančné prostriedky organizáciám amerického finančníka Georgea Sorosa.

Sedembodovú výzvu, ktorú maďarský premiér Viktor Orbán prezentoval 5. apríla v Budapešti v rámci volebného programu svojej strany Fidesz do májových eurovolieb, podpísalo už vyše 1.150.000 Maďarov. Informoval o tom v utorok riaditeľ Fideszu pre komunikáciu Balázs Hidvéghi.

Politik Fideszu zdôraznil, že petícia, ako priamy dialóg s voličmi, bude aj naďalej pokračovať. Z doterajších rozhovorov s občanmi podľa jeho slov vyplynulo, že za mimoriadne dôležitú považujú z tejto výzvy ľudia otázku právomoci riešenia migračnej situácie.

V programe Fidesz sformuloval výzvy, aby sa riešenie migrácie odobralo "bruselským byrokratom" a vrátilo národným vládam, aby žiadnu krajinu nebolo možné nútiť do prijímania migrantov a aby do Európy neboli vpúšťaní cudzinci bez platných dokladov.

Ďalšie výzvy sa týkajú zrušenia bankových kariet a víz pre migrantov, aby Brusel už neposkytoval žiadne finančné prostriedky organizáciám amerického finančníka Georgea Sorosa, ktoré napomáhajú migráciu, a aby tieto prostriedky využila Únia na uhrádzanie nákladov na ochranu hraníc, aby nikoho v Európe nemohli prenasledovať za to, že sa hlási ku kresťanskej viere a aby na čele inštitúcií EÚ boli vodcovia odmietajúci prisťahovalectvo.

Zdroj: infospravy.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti