Orbán: Štyria z piatich prenasledovaných ľudí na svete sú kresťania a Európa neustále mlčí

27.11.2019 | 19:50
  5
Predseda maďarskej vlády zároveň odmietol masovú imigráciu, ktorá nerobí rozdiely a nazval ju “časovanou bombou” pre Európu.

Maďarský premiér Viktor Orbán je presvedčený, že kresťania, ktorým v súčasnosti pomáhame pred prenasledovaním, v budúcnosti pomôžu Európu zachrániť. Povedal to počas medzinárodnej konferencie o prenasledovaní kresťanov, ktorá sa konala v Budapešti.

“Som presvedčený, že v záujme, aby sme zachránili Európu, sú to práve dnešní prenasledovaní kresťania, ktorí dnes potrebujú našu pomoc, ktorí nám ju v budúcnosti vrátia. Touto pomocou zasievame to, čo nám v duchu viery, lásky a vytrvalosti v budúcnosti vrátia,” uviedol Orbán.

Maďarský premiér zároveň vyslovil presvedčenie, že naša kresťanská identita nás zaväzuje týmto kresťanským komunitám pomôcť. “Maďari veria, že kresťanské hodnoty vedú k mieru a šťastiu. Práve z tohoto dôvodu naša maďarská ústava stanovuje, že ochrana kresťanstva je povinnosťou Maďarska. Zaväzuje nás to ochraňovať kresťanské komunity, ktoré trpia vo svete,” uviedol.

Podľa Orbána až štyria z piatich prenasledovaných ľudí na svete sú kresťania a celkovo 245 miliónov kresťanov je vystavených extrémnemu prenasledovaniu. “A Európa mlčí neustále! Európski politici nie sú schopní urobiť nič a len rozprávajú o “všeobecných ľudských právach”, uviedol Orbán.

Orbán zároveň odmietol masovú imigráciu, ktorá nerobí rozdiely a nazval ju “časovanou bombou” pre Európu, nakoľko jej neodmysliteľnou súčasťou je aj invázia bezpečnostne nepreverených ľudí a príslušníkov Islamského štátu.

Osobitný list na konferenciu zaslal aj americký prezident Donald Trump, ktorý vyzdvihol postoj Maďarska k ochrane náboženskej slobody a zvýraznil, že aj jeho administratíva v danej oblasti zdieľa rovnaký prístup. Uplynulý rok bolo na svete vyplienených 1200 kresťanských kostolov a 2625 kresťanov bolo nespravodlivo zatknutých. Maďarská vláda vyčlenila tento rok doposiaľ na pomoc kresťanským komunitám 26 miliónov dolárov.

Články súvisiace s tematikou:

 

Zdroj: svetlosveta.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti