Orbán: Nechceme Spojené štáty európske. Potrebné je zachovanie národnej suverenity, na ktorú nebudú mať dosah eurokrati

11.04.2018 | 12:23
  0
Maďarský predseda vlády sa prihovára skôr za Európu národov.

Maďarsko bude aj naďalej pokračovať vo svojom antimigračnom postoji a bude sa usilovať o EÚ ako Úniu národov namiesto „Spojených štátov európskych“. Vyhlásil to maďarský premiér Viktor Orbán, ktorý vyjadril presvedčenie, že víťazstvo jeho strany Fidesz vo voľbách mu dáva silný mandát na riešenie uvedených otázok.

„Maďarskí občania definovali najdôležitejšie otázky: ide o otázky prisťahovalectva a národnej zvrchovanosti. Z volebného výsledku je úplne jasné, že Maďari sa rozhodli, že len oni sa môžu rozhodnúť, s kým chcú v Maďarsku žiť a vláda sa bude tejto pozície držať,“ vysvetlil Orbán.

Vládna strana Fidesz získala v nedeľnajších parlamentných voľbách 134 z celkového počtu 199 parlamentných kresiel, čím si zaistila ústavnú väčšinu.

Ministerský predseda uviedol, že v novej maďarskej vláde budú pracovať aj nové tváre a kabinet bude fungovať na základe novej štruktúry.

Zachovanie suverénnych právomocí krajiny, na ktoré nebudú mať dosah eurokrati z Bruselu zostane podľa jeho slov prioritou vládnej strany napriek zmenám vo vláde.

„Z môjho pohľadu voľby rozhodli aj o tom, že maďarská vláda sa musí postaviť za Európu národov a nie za Spojené štáty európske,“ pokračoval premiér.

Orbánova strana Fidesz predstavila pred voľbami novú legislatívu, známu ako zákon Stop Sorosovi. Jeho zámerom je zamedziť vplyvu mimovládnych organizácií, ktoré „organizujú nelegálne prisťahovalectvo“, alebo iným spôsobom obhajujú práva migrantov. Navrhované opatrenia zahŕňajú 25-percentnú daň na dary zo zahraničia pre mimovládky, ako aj povinnosť ich registrácie a poskytnutie podrobných údajov o ich činnosti.

George Soros je známy podporou práv migrantov a žiadateľov o azyl prostredníctvom svojej siete mimovládnych organizácií. Orbán ho opakovane obvinil zo sprisahania a snahy zaplaviť Európu miliónmi migrantov, predovšetkým z moslimských krajín, so zámerom podkopať európske hodnoty a presadiť globalizmus.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti