Orbán deklaroval koniec liberálnej demokracie v Maďarsku a zdôraznil význam kresťanskej demokracie

11.05.2018 | 11:41
  0
Premiér zopakoval, že nikdy nebude súhlasiť s migračnými kvótami, ktoré prispievajú k zničeniu národných štátov.

Maďarský premiér Viktor Orbán deklaroval koniec „liberálnej demokracie“ vo svojej krajine. Tá podľa neho v odpovedi na migračnú krízu nedokázala brániť slobody a kresťanskú kultúru. Pri tejto príležitosti prisľúbil vybudovať „kresťanskú demokraciu“, ktorá bude odolávať diktátu Európskej únie.

Orbán pri príležitosti už v poradí tretieho menovania do funkcie predsedu vlády vo svojom prejave vyhlásil, že Maďari sa dokázali vzoprieť „starému svetovému poriadku“ v prospech kresťanskej demokracie, čím umožnili svojej vlasti „prežiť a rásť“ naďalej ako suverénny národ.

„Éra liberálnej demokracie sa skončila. Nedokáže chrániť ľudskú dôstojnosť a slobodu, nedokáže zaručiť fyzickú bezpečnosť ani udržiavať kresťanskú kultúru,“ vyhlásil ministerský predseda.

Kresťanskú demokraciu dvadsiateho prvého storočia, ktorá zaručuje ľudskú dôstojnosť, slobodu a bezpečnosť a chráni tradičný rodinný model, vybudovala podľa Orbána práve jeho krajina.

„Sme kresťanskí demokrati a chceme kresťanskú demokraciu,“ dodal.

Premiér zopakoval, že nikdy nebude súhlasiť s migračnými kvótami. V tejto súvislosti varoval, že masová migrácia „môže viesť zničeniu národov“.

„V Bruseli dnes pracujú tisícky platených aktivistov, byrokratov a politikov na tom, aby klasifikovali migráciu ako základné ľudské právo. To je dôvod, prečo chcú odobrať právo rozhodnúť, koho prijmeme a koho nie,“ vysvetlil ďalej.

Maďarský politik vyzval Európsku úniu, aby sa vrátila späť k realite a vzdala sa „klamlivých nočných môr“ o Spojených štátoch európskych. Únia by sa podľa neho mala namiesto toho stať „alianciou slobodných národov“.

„Moja vláda bude vládou slobodných Maďarov a suverénnych Maďarov,“ zdôraznil Viktor Orbán.

Zdroj: rt.com

 


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti