Od Kisku sa treba učiť, ako sa veci robia, hovorí vo videu mafián Reichel o praní špinavých peňazí v pozemkoch pod Tatrami. Líder Za ľudí podáva trestné oznámenie

14.02.2020 | 08:50
  7
Video si exprezident spojil s údajným výrokom predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý mu mal „sľúbiť pomstu a útoky“.

Líder mimoparlamentnej strany Za ľudí a exprezident Andrej Kiska podá v piatok (14. 2.) trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie v súvislosti so zverejneným videom, na ktoré viaceré médiá upozornil anonym. Informoval o tom na sociálnej sieti. Aktérmi videa sú svedok z jeho procesu v kauze pozemkov Michal Šuliga a Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím.

„Je to primitívne video dvoch veľmi zlých a nedôveryhodných hercov, ktorých vyšetruje polícia za rôzne podvody. Obaja rozprávajú podľa zjavne predpripraveného scenára a je to až tragikomické,“ reagoval Kiska.

Kiska obviňuje Fica

Exprezident Andrej Kiska podal piatok 14. februára trestné oznámenie. „Poprad je malé mesto a dostali sa ku mne informácie, kto za zinscenovaným videom stojí. Je to človek zo štruktúr Smeru. Budem o tom hovoriť pred orgánmi činnými v trestnom konaní,“ povedal novinárom Kiska.

Tvrdí, že Reichela nikdy nevidel a od Šuligovej firmy kupoval pozemky na základe inzerátu uverejneného v novinách, ktorý aj v statuse uverejnil.

Vo videu sa Šuliga a Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“.

„Ten je mazaný jak opica … to ti hovorím. Od nich sa treba učiť. Od nich si treba brať príklad ako sa veci robia,“ hovorí mafián Reichel o Kiskovi.

„A keď niekto náhodou ho nejak obviní alebo skúsi len povedať, tak povie: No dovoľte to si vyprosím,“ vysvetľuje Reichel v rozhovore Šuligovi osvedčené stratégiu exprezidenta Kisku.

Video si exprezident spojil s údajným výrokom predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý mu mal „sľúbiť pomstu a útoky“, ak ho nevymenuje za predsedu Ústavného súdu.

 

Pozrite si celé video:

Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Polícia zatiaľ na otázky TASR v súvislosti so zverejneným videom nereagovala.

Zdroj: info.sk / pravda.sk / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:



Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti