Obchod v centre Bratislavy zakázal očkovaným ľuďom vstup do svojej prevádzky

27.05.2021 | 19:45
  12
"Zákaz vstupu poslancom NR SR, členom vlády SR a všetkým štátnym zamestnancom a schvaľujúcich  dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika a nariadení vlády porušujúcich Ústavu a zákony SR," hlása druhý oznam.

Všetko je naopak. Medzi najčastejšie ponosy odporcov očkovania proti ochoreniu Covid-19 patrili obavy, že budú ako nezaočkovaní čeliť diskriminácii. Realita však zatiaľ vyzerá inak. V centre Bratislavy sme objavili prevádzku, ktorá deklaruje zákaz vstupu zaočkovaným proti Covidu, ale aj ďalším ľuďom.

"Zákaz vstupu očkovaným zákazníkom (na covid). Môžu byť bezpríznakoví prenášači vírusu Covid-19," hlása jeden z oznamov na dverách  galérie a filatelistického obchodu na Mickiewiczovej ulici v bratislavskom Starom Meste.

"Zákaz vstupu poslancom NR SR, členom vlády SR a všetkým štátnym zamestnancom a schvaľujúcich  dodržiavanie vyhlášok hlavného hygienika a nariadení vlády porušujúcich Ústavu a zákony SR," hlása druhý oznam.

Spomínanú prevádzku sme našli na Mickiewiczovej ulici, ide o filatelistický obchod a aj galériu poskytujúcu priestor zberateľským predmetom a slovenským autorom maľby, grafiky a fotografií. Majiteľa obchodu Igora Izáka sme oslovili s viacerými otázkami.

Zaujímalo nás, či dodržiavanie zákazu aj kontrolujú, či už niekoho do galérie nevpustili, či sa sem smie vstupovať s rúškom, prípadne či sa neobáva, že môže čeliť následkom za diskrimináciu niektorých zákazníkov.

"Najprv sa Vy vyjadrite k Mikasovým vyhláškam a noseniu rúšok. Či je teraz pandémia pri tejto chorobnosti, keď platia nariadenia rušiace občianske práva. Na základe Vášho vyjadrenia Vám poskytnem moje odpovede," reagoval na naše otázky.

Galéria a filatelistický obchod na Mickiewiczovej ulici. Oznamy pri vstupe dávajú najavo, že nie každý sa môže cítiť vítaný.

Advokátska kancelária Weis & Partners tiež zakázala vstup zaočkovaným proti koronavírusu

Bratislavský advokát JUDr. Peter Weis minuý týždeň zavesil upozornenie pre klientov a návštevy svojej právnickej kancelárie, že ľuďom očkovaným proti koronavírusu nebude umožnené vstúpiť do priestorov jeho firmy.

„Pokiaľ ste potenciálni klienti, rovno sa otočte, budete ako očkovaní odmietnutí pre aktuálnu vyťaženosť kancelárie. Všetok voľný čas v tejto dobe prioritne venujeme časti populácie, ktorá si svoje zdravie váži a správa sa v prvom rade zodpovedne voči sebe,“ píše sa v upozornení.

Vysvetlenie, prečo sa advokátska kancelária rozhodla neposkytovať služby osobám „zaočkovaným“ na covid-19 si môžete prečítať v článku TU.

Zdroj: bratislavskenoviny.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti