Novinku hudobnej legendy Elán kritizujúcu bulvárny mainstream odmietajú slovenské rádiá hrať

15.10.2019 | 17:12
  7
Najpopulárnejšie rádia na Slovensku sa v prípade piesne Bulvárne krysy zhodli.

Po vlne kritiky, ktorá sa spustila na adresu novej piesne Elánu z pripravovaného albumu Najvyšší čas, sa do mediálneho kolotoča zapojili aj slovenské rádiá. Tie sa k songu Bulvárne krysy vyjadrili jasne a pristúpili k ráznemu rozhodnutiu.

Text piesne si môžete prečítať TU.

O vyjadrenie sme požiadali najpopulárnejšie rádia na Slovensku - Fun rádio, Rádio Expres, Rádio Slovensko a Rádio Európa 2.

Pozrite si ich reakcie:

Dana Tureničová, PR manažérka FUN rádia (vlastníkom rádia je predseda hnutia SME RODINA – Boris Kollár): "Fun rádio nebude vysielať pesničku Bulvárne krysy od skupiny Elán. Na webe Fun rádia sme klip zverejnili s tým, že je nevhodné takto vyjadrovať námietky proti práci bulvárnych novinárov. Špeciálne aj vzhľadom na to, že na Slovensku pred rokom prišiel pre svoju prácu o život novinár."

Michal Dzurjanin, riaditeľ sekcie rozhlasových programových služieb RTVS: "Túto skladbu sme neplánovali zaradiť do vysielania, keďže typovo nie je vhodná pre formáty rozhlasových programových služieb."

Ľuboš Richter, Content Director rádia Europa 2: "Skladbu neplánujeme zaradiť do vysielania, lebo sa nám nehodí do štruktúry nášho playlistu."

Igor Guttler, PR manažér rádia Expres: "Pieseň do vysielania zaradiť neplánujeme."

Roman Juhás, hudobný dramaturg Radio Services (zahŕňa rádio Vlna, Rádio Anténa Rock, Rádio Jemné): „Spoločnosť Rádio Services nemá v pláne hrať tento singel od skupiny Elán. Žánrovo táto skladba nezapadá do žiadneho z našich rádií.“ 

Spomínané rádia sa zaraďujú medzi najpočúvanejšie. Z prieskumu RADIOPROJEKT spoločnosti Median SK, ktorá realizuje kontinuálny prieskum od roku 2009, vyplýva, že najpočúvanejším je Rádio Expres s 1,48 miliónov poslucháčov (33,1 percenta), druhú priečku si drží Rádio Slovensko s 1,17 milióna (26,5 percenta) a prvú trojku uzatvára Fun rádio s 1,05 milióna poslucháčmi (23,6 percenta).

Nasledujú Rádio Europa 2, Rádio Vlna Rádio Jemné a Rádio Regina. Posledné zo spomenutých rádií – Rádio Regina – ako jediné zaznamenalo mierny nárast. Jeho počúvanosť stúpla na 12,4 percenta a počet poslucháčov vzrástol z 510-tisíc na 553-tisíc.

Vydavateľstvo Warner Music Gold zverejnilo včera na svojom youtubovom kanáli klip piesne od skupiny Elán s názvom Bulvárne krysy. Kontroverzný text a ešte kontroverznejšie video rozpútalo vlnu kritiky na sociálnych sieťach aj v širokej verejnosti.

lnu odporu vzbudil najmä koniec videa. V ňom si členovia skupiny Elán vyhľadajú novinárov, ktorí o nich písali bulvárne články a jedna z posledných scén je venovaná pohľadu na usmiateho Joža Ráža, ktorý na novinárov mieri zbraňou.

Napriek tomu, že koniec videa tvorcovia zaklincovali výstrelom z vodnej pištole a v rámci záverečných titulkov vysvetlili, že video je zamerané na bulvárnych novinárov.

Videoklip uzatvára disclaimer: „Tvorcovia si vysoko vážia a rešpektujú všetky osoby pracujúce v mediálnej oblasti, prinášajúce relevantné informácie so zreteľom na celospoločenské záujmy. Skladba a klip sú namierené výlučne voči bulvárnym médiám, ktoré so serióznou žurnalistikou nemajú nič spoločné.“ 

Zdroj: style.hnonline.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti