Nové farebné osvetlenie Prezidentského paláca na dúhový LGBTI spôsob vyvolalo rozruch

01.12.2019 | 11:43
  15
Fasáda reprezentatívneho sídla prezidentky Čaputovej je upravená len niekoľko hodín a už stihla vyvolať búrlivú diskusiu na sociálnych sieťach.

Súčasťou predvianočných príprav je aj každoročné zdobenie a osvetlovanie budov. Zvyk tentokrát neobišiel ani prezidentský palác. Jeho priečelie tak po novom žiari širokou škálou farieb. Inštalácia ale príliš veľa pozitívnych reakcii nezožala a mnohí ju dávajú do súvisu s progresívnymi politickými názormi Zuzany Čaputovej.

Fasáda reprezentatívneho sídla je upravená len niekoľko hodín a už stihla vyvolať búrlivú diskusiu na sociálnych sieťach. Niektorí vďaka farbám poukazujú na podporu LGBT komunity, i keď dôkazy o úmysle upozorniť na menšinu chýbajú. Iní zase aj bez toho vidia v osvetlení gýč, ktorý by nemal byť súčasťou dôležitej historickej budovy.

Monitorovať postoj ľudí k tejto nevšednej ozdobe sa snaží aj portál Bratislavských novín a pri tejto príležitosti usporiadal anketu, v ktorej sa dovedna až 88% respondentov vyjadrilo, že osvetlenie im prekáža a zdá sa im nevkusné.

Prezidentkin hovorca Martin Strižinec ale verejnosti odkázal, že iluminácia sa iba testuje a nejde o jeho definitívnu podobu. „Palác bude môcť byť v budúcnosti nasvietený v rôznych farbách pri špecifických príležitostiach, ale prioritne bude osvetlený klasickým bielym svetlom a aj v tme tak vynikne architektúra paláca,“ dodáva.

Svoj názor na nové osvetlenie môžete vyjadriť v ankete aj vy hlasovaním TU:

Zdroj: denniks.sk / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti