Nová kniha - Ľubo Huďo: Zamatovo nežná tyrania

07.11.2019 | 10:55
  2
Od novembrových udalostí roku 1989 uplynulo už 30 rokov. Ako sa za ten čas zmenila spoločnosť? A zmenila sa vôbec? Prečítajte si novú knihu Ľuba Huďa.

Kniha Zamatovo nežná tyrania vyšla prvýkrát v roku 2013 s podtitulom Od pravdy a lásky ku klamstvu a poslušnosti a zaznamenala veľký ohlas. Druhé, doplnené a podstatne rozšírené vydanie má zo zrejmých dôvodov podtitul 1989 – 2019.

Od novembrových udalostí roku 1989 uplynulo už 30 rokov. Ako sa za ten čas zmenila spoločnosť? A zmenila sa vôbec? Posunuli sme sa dopredu za šesť rokov od prvého vydania Zamatovo nežnej tyranie?

Prečítajte si novú knihu Ľuba Huďa.

Objednať si ju môžete na adrese: www.lubohudo.sk/e-shop/

Novinár Ľubomír Huďo si svojou odvahou písať a hovoriť o tzv. nepríjemných témach vyslúžil nálepku kontroverzného a konšpiračného žurnalistu. Za svoje postoje musel mnohokrát bojovať s nadriadenými a to už od začiatku svojej novinárskej kariéry. Ako sám hovorí, vždy plával proti prúdu a nemieni na tom nič meniť.

Z RTVS dobrovoľne odišiel, pretože odmietal ďalej znášať cenzúru, ktorej boli podrobované najmä jeho príspevky. Bolo tomu tak v roku 1999, kedy sa netajil svojím negatívnym postojom k bombardovaniu Juhoslávie, neskôr sa úplne inak ako mainstreamová propaganda postavil k 11. septembru 2001, k vojnám v Afganistane a v Iraku, inak ako oficiálne médiá hodnotil zásah v Líbyi a naposledy aj pripravovaný vojenský zásah v Sýrii. Z „verejnoprávnej televízie“ odišiel v roku 2013 s vedomím, že bude musieť čeliť ekonomickým ťažkostiam, na druhej strane však bude môcť konečne hovoriť a písať slobodne a bez cenzúry.

Zdroj: InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti