Normalizácia 2.0: Vyskoškolský pedagóg Chmelár dostal z Akadémie Policajného zboru padáka. Pokyn mal prísť z ministerstva vnútra, ktorému šéfuje Matovičov nominant Mikulec

18.01.2021 | 17:37
  14
Eduardovi Chmelárovi sa zrejme stalo osudným mimoriadne ostré protivládne vystúpenie na TA3 a výzva k občianskej neposlušnosti.

Analytik Eduard Chmelár, ktorý patrí medzi najvýraznejších kritikov politiky súčasnej garnitúry, bol na priamy pokyn z ministerstva vnútra, ktoré riadi nominant OĽaNO Roman Mikulec, prepustený z Akadémie Policajného zboru SR, kde pôsobil ako docent.

Aspoň to vo svojom facebookovom príspevku tvrdí mimoparlamentné hnutie Socialisti.sk, ktorému sám Chmelár šéfoval, až dokým kreslo lídra po volebnom neúspechu neobsadil bývalý novinár Artur Bekmatov.

„Oficiálnym dôvodom bolo znižovanie počtu pracovných miest kvôli pandémii, ale je do očí bijúce, že nebol prepustený žiadny nekvalifikovaný pracovník, ale najväčší odborník na medzinárodnú bezpečnosť a dejiny štátu a práva, akého na tejto vysokej škole mali a ktorý sa tešil veľkému záujmu študentov,“ píšu Socialisti, pričom skloňujú normalizačné praktiky.

„Docenta Chmelára sa pokúšali pripraviť o zamestnanie už pred troma rokmi, keď ho Denník N škandalizoval za to, že ako môže prednášať na vysokej škole odporca zvyšovania zbrojenia a Severoatlantickej aliancie. Dnes sa mu zrejme stalo osudným mimoriadne ostré protivládne vystúpenie na TA3 a výzva k občianskej neposlušnosti,“ domnievajú sa.

Chmelár vládu a špeciálne premiéra kritizoval aj vo svojom najnovšom príspevku na sociálnej sieti a myslí si, že po jeho nedeľnom brífingu musí každý pochopiť, že na Slovensku „vládne nebezpečný despota“ a to za pomoci „klamstiev, zavádzania, manipulácie a podvodov“.

Zdroj: dennikslovensko.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti