Nikdy sme nepodnikali s Kočnerom, reaguje na najnovšie informácie finančná skupina Penta

18.10.2018 | 14:42
  0
Vyhlásenie súvisí s informáciou o zaistení tridsiatich zmeniek v súhrnnej hodnote 10,7 milióna eur, ktoré Kočnerovi vystavila firma Penta Funding zo skupiny Penta.

Skupina Penta vyhlasuje, že nikdy nepodnikala a nemala ani žiadne spoločné podnikateľské záujmy či projekty s obvinených podnikateľom Mariánom K.

„Odmietame preto všetky nepodložené mediálne konštrukcie a špekulácie, ktoré by skupinu Penta spájali s akýmikoľvek aktivitami Mariána K,“ uvádza sa vo vyhlásení spoločnosti, ktoré agentúre SITA poskytol jej hovorca Gabriel Tóth.

K medializovaným informáciám o zmenkách, týkajúcich sa osoby podozrivej z trestnej činnosti, chce Privatbanka informovať, že v súčasnosti aktívne koordinuje svoj postup s dozorujúcou prokurátorkou. Zároveň prijala rozhodnutie, že v prípade predloženia zaistených zmeniek ich neprijme na plnenie, a to ani v prípade, že predložené splatné zmenky budú rubopisom (prevod vlastníctva zmenky písomným vyhlásením majiteľa na opačnej strane listiny, pozn. SITA) prevedené na tretiu osobu,“ vyhlásila spoločnosť.

Podľa medializovaných informácii zaistili u v súčasnosti väzobne stíhaného podnikateľa Mariána K. tridsať zmeniek v súhrnnej hodnote 10,7 milióna eur. Podľa denníka SME Zmenky Mariánovi K. vystavila firma Penta Funding zo skupiny Penta. „V praxi to znamená, že Marián K. spoločnosti požičal peniaze,“ napísal denník.

Zdroj: SITA


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti