VIDEO: Niekoľko pretekárov Formule 1 odmietlo pokľaknúť na znak solidarity s rasistickým hnutím Black Lives Matter

07.07.2020 | 08:55
  3
Čestný prezident Formuly 1 Bernie Ecclestone v príhovore poznamenal, že demonštranti často zachádzajú príliš ďaleko, najmä keď ničia pamiatky.

Ruský pilot Alpha Tauri Daniil Kvjat a päť ďalších pretekárov odmietlo pokľaknúť pred začiatkom etapy majstrovstiev Formula 1 Grand Prix Rakúska na znak solidarity s bojom proti rasizmu a diskriminácii.

Predtým pilot Red Bullu Max Verstappen a pretekár Ferrari Charles Leclerc uviedli, že nebudú kľačať. Verstappen uviedol, že každý má právo vyjadriť svoj vlastný názor spôsobom, ktorý mu vyhovuje.

Okrem nich a Kvjata nepoklakli tiež Kimi-Matias Raikkonen, Carlos Sainz ml. a Antonio Giovinazzo.

Rakúska Grand Prix, ktorá bola prvou v tejto sezóne, sa koná v nedeľu s prázdnymi tribúnami kvôli pandémiu koronavírusu. Skôr médiá informovali, že piloti v rôznych formách prejavia solidaritu s bojom proti rasizmu. Bolo zaznamenané, že aspoň štvrtina z 20 pilotov nemala v úmysle v tejto súvislosti pokľaknúť.

Skôr médiá informovali, že čestný prezident Formuly 1 Bernie Ecclestone tiež prehovoril o rasizme a boji s diskrimináciou. Uviedol, že demonštranti často zachádzajú príliš ďaleko, najmä keď ničia pamiatky.

„V mnohých prípadoch môžu byť černosi rasistickejší než bieli. Skutočnosť, že sa protestujúci teraz snažia zničiť všetky tieto pamiatky, je úplná hlúposť. Bolo by lepšie, keby tam priviedli deti a povedali im, prečo boli pre týchto ľudí postavené pamätníky a čo robili v živote,“ povedal bývalý šéf Formule 1.

Zdroj: prehladsprav.sk / InfoVojna

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti