Nicholsonová podáva trestné oznámenie na Blahu, pretože sa jej nepáči Ficov darček

13.12.2019 | 15:09
  23
Liberálna europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová (SaS) považuje darček poslancovi Smeru za propagáciu komunizmu.

Dvojka na kandidátke strany Sloboda a solidarita Lucia Ďuriš Nicholsonová avizovala podanie trestného oznámenia na známeho poslanca Smeru Ľuboša Blahu. Vraj aby si s predsedom Ficom nezávideli. Motívom tohto kroku má byť jeho propagácia komunizmu.

Len včera sme čitateľov informovali o skutočnosti, že Ľuboš Blaha sa dostal do konfliktu s predsedníctvom SAV. Dôvodom sú jeho facebookové vyjadrenia, ktorými vraj poškodzuje dobré meno tejto ustanovizne.

Prešlo sotva pár hodín a poslanec Smeru môže čeliť opletačkám s políciou. A to vďaka trestnému oznámeniu, ktoré na neho podala liberálka Lucia Ďuriš Nicholsonová. Tej sa totiž nepáči Blahova dlhodobá propagácia komunizmu, ktorá vyvrcholila včera, keď vládny poslanec na internete zverejnil fotografiu, na ktorej mu predseda strany Robert Fico k 40. narodeninám podaroval červenú hviezdu s kosákom a kladivom.

„Hovorí mi, že minule išiel v Rusku po ulici a zrazu zbadal darček, ako stvorený pre Ľuboša Blahu. Zjavne vie, čo ma poteší. Ďakujem ti, šéfe, fakt si ma potešil, viva la revolucion“ okomentoval priloženú snímku.

Nicholsonová: Komunizmus bol a je zločinecká ideológia

Fotografiu z Blahovho facebookového profilu si krátko na to všimla aj najznámejšia poslankyňa z opozičnej SaS. „Trošku ma toto panoptikum pokrivených aj rozosmialo, ale potom som si povedala, že je to jeden hnus. Dva hnusy,“ napísala k fotografii.

Nicholsonová napísala, že s právnikmi a vyšetrovateľmi už pripravuje trestné oznámenie. Vraj aby si s Ficom „nezávideli“, nakoľko ten už obvinenie na krku má.

„Blaha dlhodobo propaguje komunizmus. Komunizmus bola a je zločinecká ideológia,“ necháva sa ďalej počuť liberálka a následne prikladá výpočet zločinov tohto režimu zdokumentovaný Ústavom pamäti národa a cituje predmetné ustanovenia trestného zákona, ktoré podľa jej mienky Blaha porušuje.

Vypočujte si podcast Lucie Ďuriš Nicholsonovej:

Zdroj: denniks.sk / YouTube Lucia Ďuriš Nicholsonová


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti