Nicholsonová chce kvôli Galkovi odísť zo SaS

26.06.2019 | 18:12
  8
Republiková rada strany zatiaľ jej žiadosť o pozastavenie členstva neschválila.

Zvolená europoslankyňa za stranu SaS Lucia Ďuriš Nicholsonová podala žiadosť o pozastavenie členstva v strane. Republiková rada strany zatiaľ jej žiadosť neschválila. TASR to potvrdila Ďuriš Nicholsonová. Dôvody na pozastavenie svojho členstva nechcela špecifikovať.
 
“Považujem to za interný problém, ktorý zatiaľ nechcem rozmazávať,” odpovedala na otázku, prečo požiadala o pozastavenie členstva v SaS.  Podľa informácií Glob.sk sú za jej rozhodnutím dlhodobé nezhody s podpredsedom SaS a exministrom obrany Ľubomírom Galkom. Ten má mať údajne konflikt s viacerými spolustraníkmi.

“O pozastavení členstva v strane rozhoduje Republiková rada SaS,” povedal pre TASR hovorca strany Róbert Buček s tým, že to SaS považuje za internú záležitosť, ktorú rovnako ako Ďuriš Nicholsonová nebudú v tejto fáze komentovať.

Podľa portálu pluska.sk bol dôvodom fakt, že Ďuriš Nicholsonová neobhájila svoje členstvo v republikovej rade. Podľa portálu tiež údajne chce počas prerušenia zvážiť svoje pôsobenie v SaS a svoj volebný potenciál v budúcich voľbách.

Pred hlasovaním pritom vraj dostali členovia mail od Richarda Sulíka, kde im odporúčal niekoľko mien do republikovej rady. Bola medzi nimi aj Lucia Ďuriš Nicholsonová. Zvyšní  Sulíkovi favoriti boli bez problémov zvolení. Ako sme sa dozvedeli, Ďuriš Nicholsonovú mali predbehnúť aj širokej verejnosti relatívne neznáme mená, ako Roman Foltin, Lukáš Ranik či Radoslav Pavelka.

Podľa informácií portálu pluska.sk hovorila aj o antikampani, ktorá sa voči nej vnútri strany vraj spustila.

Nie je to prvýkrát v ostatnom čase, čo vyšli na povrch trenice vo vnútri strany. Sám Richard Sulík priznal, že sa rieši jeho možné nahradenie v budúcoročných vnútrostraníckych voľbách. Post núkal Robertovi Mistríkovi, ktorý ho však odmietol. To, že bude kandidovať však podľa aktuality.sk pripustil podpredseda strany Ľubomír Galko. V kuloároch sa však ako o vhodných kandidátoch hovorí aj o Jozefovi Rajtárovi či Jane Kiššovej. 

Zdroj: glob.sk / plus7dni.pluska.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti