Netreba komentovať všetky idiotské výroky amerických generálov, reagoval Medvedev na slová o zničení ruskej protivzdušnej obrany

22.09.2019 | 11:49
  2
Americký generál Jeffrey Harrigian v utorok vyhlásil, že ak by bolo potrebné zničiť systém ruskej protivzdušnej obrany v regióne Kaliningradu, príslušný plán pre splnenie takéhoto cieľa existuje.

Ruský premiér Dmitrij Medvedev kritizoval v piatok vyhlásenie veliteľa Letectva Spojených štátov v Európe (USAFE) o plánoch na "prelomenie" protivzdušnej obrany v ruskej Kaliningradskej oblasti.

Washingtonu odporučil, aby sa radšej zaoberal vlastnými systémami protivzdušnej obrany po "fiasku" v Saudskej Arábii.

Ako uviedla agentúra TASS, veliteľ USAFE Jeffrey Lee Harrigian vyhlásil, že Pentagón má v prípade agresie zo strany Ruska plán na "prelomenie" protivzdušnej obrany v Kaliningradskej oblasti.

Medvedev reagoval nasledovne: "Na jednej strane nie je potrebné komentovať všetky idiotské výroky amerických generálov. Keď sa to však stane, chcem svojim kolegom povedať, aby sa radšej starali o seba a pozreli sa na to, čo sa deje s ich systémami protiraketovej obrany vyrobenými v USA."

Medvedev poukázal na "nedávne fiasko na zariadeniach ropnej spoločnosti Saudi Aramco, keď napriek americkému systému protiraketovej obrany Patriot boli tieto zariadenia úplne zničené a vyvolali turbulencie na svetových ropných trhoch".

"Domnievam sa, že sa musia zaoberať skôr týmto, a nie prichádzať s idiotskými nápadmi, ktoré nemajú šancu na uskutočnenie," dodal ruský premiér.

Zdroj: konzervativnyweb.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti