Netanjahu ide zaviesť v Izraeli úplnú celoštátnu karanténu

24.09.2020 | 10:14
  0
Ministerstvo zdravotníctva oznámilo v stredu 6861 nových prípadov infekcie, čo bol nový rekord v počte denných prípadov nákazy.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v stredu neskoro večer oznámil, že židovský štát sprísni súčasné reštrikcie a zavedie "úplnú" celoštátnu karanténu (lockdown). Sprísnené opatrenia začnú platiť v piatok. Informovala o tom agentúra DPA.

V piatok 18. septembra začala v Izraeli platiť druhá celoštátna karanténa zavedená na celé súčasné trojtýždňové židovské sviatočné obdobie.

O stredajšom rozhodnutí vládnych predstaviteľov informoval Netanjahu prostredníctvom videosprávy. O aké sprísnenie súčasných obmedzení ide, však neuviedol.

Podľa médií kabinet rozhodol o zatvorení všetkých obchodov s nie nevyhnutným tovarom, ako aj o nových obmedzeniach týkajúcich sa protestov a modlitebných zhromaždení.

Protesty aj vonkajšie hromadné modlitby sa údajne obmedzia na 20-členné skupiny vo vzdialenosti jedného kilometra od domova.

Synagógy by mali byť zatvorené okrem Dňa zmierenia (Jom kippur), ktorý sa začína v nedeľu večer a končí sa o 25 hodín neskôr. Podľa médií sa veriaci budú môcť modliť v malých skupinách.

Sprísnenie súčasných reštrikcií musí ešte schváliť celý kabinet.

Ministerstvo zdravotníctva oznámilo v stredu 6861 nových prípadov infekcie, čo bol nový rekord v počte denných prípadov nákazy. Izrael s približne deviatimi miliónmi obyvateľov má teraz jednu z najvyšších mier nákazy koronavírusom na svete na obyvateľa a predstavitelia zdravotníctva upozorňujú, že nemocnice rýchlo zapĺňajú svoje kapacity.

Zdroj: cas.sk

Články súvisiace s tematikou:


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti