Nemocnica v Brezne nevyžaduje test na Covid-19, pretože aj kompletne očkovaní pacienti prichádzajúci na ošetrenie môžu byť rovnako infekční a chorí ako neočkovaní

04.10.2021 | 11:29
  11
Plánované hospitalizácie vrátane jednodňovej ambulantnej starostlivosti sa v tejto nemocnici nemenia.

Na základe rozhodnutia Krízového štábu Nemocnice s poliklinikou (NsP) Brezno nevyžadujú ambulancie v pôsobnosti nemocnice test na COVID-19 od pacientov prichádzajúcich na vyšetrenie. Informuje o tom breznianska nemocnica na svojej webovej stránke a zdôrazňuje, že „dôvodom jej rozhodnutia je to, že kompletne očkovaní pacienti prichádzajúci na ošetrenie môžu byť rovnako infekční a chorí ako neočkovaní.“

„Testovaním na MOM (mobilné odberové miesto) by sme pacientov vystavili možnému riziku nákazy. Výnimkou je, ak pacient bez ohľadu na očkovanie má príznaky ochorenia dýchacích ciest alebo má pozitívnu epidemiologickú anamnézu. V takom prípade vopred informuje príslušnú ambulanciu telefonicky a dohodne sa na ďalšom postupe,“ uvádza nemocnica.

Upozorňuje, že podľa aktuálnej vyhlášky môže pacient, ktorý je podozrivý z nákazy alebo ochorenia COVID-19, prípadne je pozitívny a v karanténe, navštíviť ambulanciu len v prípade neodkladného zdravotného výkonu.

Plánované hospitalizácie vrátane jednodňovej ambulantnej starostlivosti sa v tejto nemocnici nemenia. U všetkých plánovane hospitalizovaných sa vyžaduje negatívny RT-PCR test nie starší ako 72 hodín alebo na vyšetrenie príde s výmenným lístkom od ošetrujúceho lekára na MOM, ktoré je v areáli nemocnice a denne v prevádzke.

„Ak pacientovi nepríde výsledok RT-PCR testu včas, napriek tomu sa dostaví na príjem nemocnice na objednaný čas a deň aj bez výsledku. Termín hospitalizácie alebo operačného výkonu nebudeme v NsP Brezno prekladať. V čase príjmu mu vykonajú antigénový test,“ zdôrazňuje nemocnica.

Podľa nej pri akútnych hospitalizáciách každý pacient, bez ohľadu na očkovanie alebo prekonanie ochorenia absolvuje antigénový test na urgentnom príjme a počas hospitalizácie mu urobia aj RT-PCR vyšetrenie

„Upozorňujeme, že príslušné podmienky si nestanovila NsP Brezno, ale sme povinní postupovať v súlade s usmernením ministerstva zdravotníctva,“ dodáva breznianske zdravotnícke zariadenie.

Zdroj: brezno.dnes24.sk / nspbr.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti