Nemecká ministerka pre rodinu odstúpila kvôli plagiátorskej kauze okolo dizertačnej práce

19.05.2021 | 18:19
  1
Berlínska univerzita vydala vlani napomenutie spojené s dizertačnou prácou političky, Franziska Giffeyová následne prestala používať doktorský titul.

Nemecká ministerka pre rodinu Franziska Giffeyová v stredu odstúpila z funkcie v súvislosti s možným plagiátorstvom v jej dizertačnej práci. Informuje o tom agentúra DPA.

Giffeyová ponúkla svoju rezignáciu nemeckej kancelárke Angele Merkelovej na zasadaní vlády odvolávajúc sa na prebiehajúce vyšetrovanie na berlínskej Slobodnej univerzite.

,,V uplynulých dňoch sa vrátila polemika o mojej dizertačnej práci z roku 2010," podotkla Giffeyová zo Sociálnodemokratickej strany Nemecka (SDP).

Vlani spomenutá univerzita vydala napomenutie spojené s dizertačnou prácou političky a Giffeyová prestala používať doktorský titul. V júni tohto roka mala na univerzite predstaviť svoje stanovisko, čím by sa ukončilo vyšetrovanie.

Spolková ministerka pre záležitosti rodiny, dôchodcov, žien a mládeže v stredu uviedla, že zo svojej funkcie odchádza v mene ,,jasnosti a zodpovednosti". Trvala na tom, že svoju dizertačnú prácu písala v dobre viere. Ako však dodala, bude akceptovať rozhodnutie univerzity v prípade, že jej bude odobraný doktorandský titul.

Zdroj: trend.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti