Nemci sa necítia v bezpečí a kupujú si zbrane

02.02.2018 | 12:39
  0
Obavy obyvateľov Nemecka súvisia s kriminalitou prichádzajúcich migrantov.

Z výsledkov prieskumu verejenej mienky v Nemecku vyplýva, že takmer dve tretiny respondentov so sebou nosí obranný slzný sprej alebo zbraň, aby sa tak ubránili pred možným útokom. Jedna tretina opýtaných pripustila, že najviac sa obávajú „cudzincov a utečencov“.

Spravodajská sieť Deutsche Welle uviedla, že za ostatné roky došlo k výraznému nárastu počtu nemeckých občanov, ktorí získali povolenia na držanie zbrane. V decembri minulého roku získalo toto povolenie viac ako 557-tisíc Nemcov.

Nákup plynových pištolí, paralyzérov, obranných osvetľovacích svietidiel a slzných sprejov je v Nemecku na vzostupe. Podľa prieskumu agentúry Infratest dimap sa až 23 percent tamojších obyvateľov necíti bezpečne.

Nemecký kriminalista a právnik Arthur Kreuzer však varoval, že vlastníctvo zbraní nezaručuje vyššiu úroveň bezpečnosti.

„V extrémnych psychologických situáciách sa mnohí ľudia uchýlia k použitiu zbraní a zastrelia samých seba alebo iných. Ak zbrane nie sú po ruke, je možné vyhnúť sa spontánnym samovraždám alebo náhodným vraždám,“ vyhlásil Kreuzer.

Zdôraznil, že práve strach zo zločinu ako taký je dôvodom, že sa Nemci necítia v bezpečí. Pripomenul tiež, že kriminalita vyplýva vždy zo sociálnych problémov.

Nemecko zápasí s pretrvávajúcou migračnou krízou, ktorá daňových poplatníkov stála z administratívneho hľadiska 1,4 miliardy eur. Ďalších 2,1 miliardy eur stála integrácia tých utečencov, ktorí do Nemecka prišli v roku 2017.

Zdroj: sputniknews.com


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti