Nech Denník N preverí Kiskov biznis so zbraňami. Ten chlap bohatol ako posledná špina, reaguje Blaha na medializované zatknutie exprezidenta v Stredoafrickej republike

19.11.2019 | 14:31
  7
Predseda Výboru NR SR pre európske záležitosti Ľuboš Blaha (Smer-SD) komentoval článok Denníka N, v ktorom vyjadrenie kariérnej diplomatky bolo označené za hoax.

Slovenské médiá na jeseň roku 2010 s odvolaním na panafrický týždenník Jeune Afrique informovali, že armáda v meste Nola na juhozápade Stredoafrickej republiky zatkla občanov Slovenskej republiky. Vojaci mužov zatkli vo chvíli, keď si nakladali dve debny so zbraňami a muníciou. Po zatknutí ich odzbrojili a previezli do hlavného mesta Bangui, kde boli umiestnení do ciel na miestnom veliteľstve. Dvom mužom sa podľa denníka podarilo utiecť. Dôvod ich úteku bol doteraz neznámy.

Objasnenie tejto udalostí po takmer desiatich rokoch ponúkla bývalá slovenská diplomatka Ing. Iveta Michalíková, ktorá 13. novembra 2019 v relácii Dopoludnie na InfoVojne s Adrianom sprostredkovala vlastné svedectvo, ale aj svedectvo ďalšej osoby, ktorá v súčasnosti z obavy o vlastnú bezpečnosť nemôže za súčasných podmienok v prípade svedčiť.

Michalíkova na margo udalosti pre InfoVojnu uviedla, že v roku 2010 pôsobila na našom veľvyslanectve v etiópskej metropole Addis Abebe, ktoré v rámci konzulárnej činnosti bolo zodpovedné aj za Stredoafrickú republiku. Ako uvádza, po udalosti zamestnanci zastupiteľského úradu Slovenskej republiky v Etiópii dostali od nadriadených pokyn, že sa majú venovať prípadu zadržaných poľovníkov, ktorých orgány Stredoafrickej republiky po príchode na letisko zatkli a obvinili z pokusu o prevrat, za čo im podľa tamojších zákonov hrozil trest smrti.

Ako uviedla bývalá dipomatka, jednou z osôb, ktoré sa v septembri roku 2010 ocitli vo väzení bol Andrej Kiska.

InfoVojna písala o tomto prípade zatiaľ ako jediné médium na Slovensku.

Viac sa dočítate v článku Kiska sa údajne v minulosti zúčastnil dodávky zbraní a pokusu o prevrat v Stredoafrickej republike

Redaktor Denníka N Vladimír Šnídl túto informáciu vo svojom článku označil za hoax.

Michalíkova sa v utorok pre InfoVojnu v tejto súvislosti vyjadrila, že „v prvom rade by celú záležitosť mali preveriť orgány činné v trestnom konaní“. Dodala, že to bol aj dôvod, prečo informáciu o Kiskovi zverejnila. „Ministerstvo zahraničných vecí by malo zverejniť mená poľovníkov, vrátane tých, čo utiekli. Následne je to jednoduché preveriť v pasoch podozrivých, či mali vstupné víza do krajiny,“ uviedla bývalá diplomatka s tým, že šéf slovenskej diplomacie Miroslav Lajčák musí disponovať informáciami, kto v tom čase bol v Stredoafrickej republike (SAR).

Článok Vladimíra Šnídla komentoval na sociálnej sieti šéf eurovýboru slovenského parlamentu Ľuboš Blaha (Smer-SD):

Denník N vydal kilometrový elaborát o tom, aké hnusné hoaxy sa šíria o Kiskovi o obchode so zbraňami v Stredoafrickej republike či o PS/Spolu o kupovaní hlasov...

DENNÍK N CHRÁNI KISKU A TRUBANA - A VŠETKÝCH ZHODOU OKOLNOSTÍ FINANCUJE ESET

A aký je dôkaz, že sú to hoaxy? Žiadny. Takto funguje slovenská liberálna žurnalistika - tlieskam.

Všimnite si, denník, čo vlastní ESET, okamžite cíti potrebu chrániť svoje politické kone, ktoré financujú takisto vlastníci ESET-u. Kisku a Trubana. Ach, tie intergalaktické náhody.

HOAX O TOM, AKO KOČNER OVLÁDAL SLOVENSKO

Medzitým ale eseťácke médiá veselo šíria hoaxy o Ficovi a Smere. Na základe nejakých Kočnerových sms-iek nás obviňujú z toho, že túto republiku ovládal provinčný obtlstlý mafián a všetci skákali, ako on pískal. Hej, a preto dnes sedí v base a zbiera mydlá nadržaným spoluväzňom. Lebo až taký to bol Pán prsteňov.

Ale to chlapcom z ESET-u nevadí, že šíria takéto nelogické bludy - oni budú ďalej šíriť hoaxy o Ficovi. Veď za to sú platení.

HOAX O TOM, AKO KUCIAKA ZAVRAŽDIL TALIANSKA MAFIA

Alebo ich najznámejší hoax o tom, ako vláda môže za smrť Kuciaka, lebo toho zabila talianska mafia, s ktorou bol Fico prepojený - pamätáte si ešte tú sprostosť? Vďaka nej vyhnali mladé stádečko do ulíc Bratislavy a pokúsili sa o majdan.

Pritom nič okrem talianskej pizzérie, kde si dal Kočner pizzu, nespája Taliansko s vraždou Kuciaka. A jediné spojenie Talianska s úradom vlády bol milostný románik nejakej sekretárky spred 10 rokov. A oni z tohto upiekli konšpiráciu ako delo. Čistý hoax.

HOAX O TELEFONÁTOCH S VADALOM

A ďalej - hoax o Ficových telefonátoch s Vadalom. Fico to vyvrátil, Taliani to vyvrátili, úplná blbosť. Ale oni si to ďalej veselo publikujú a konšpirujú. A dôkazy tohto typu: taliansky novinár "napísal", prokurátor "nepoprel", tvrdí to "vrah", tvrdí to šéfka mimovládky, ktorú platí ESET a pod.

Skrátka - spravodajské hry a hoaxy. Od rána do večera. Ale oni sa idú sťažovať na sociálne siete, že šíria hoaxy o Kiskovi či Trubanovi. To nevymyslíš, to je Denník N.

DENNÍK N PATRÍ MEDZI NAJDIVOKEJŠIE KONŠPIRAČNÉ MÉDIÁ NA SLOVENSKU

Keď sa zverejní podozrenie o Kiskovi, že robil biznis v Stredoafrickej republike, Denníku N stačí, že Kiska povie - nie, nerobil som. A už je to vraj hoax.

Keď sa zverejní komunikácia dievčiny, ako chce kupovať hlasy pre PS/Spolu, tak stačí, že Truban povie - nie, nepoznám. A je to vraj hoax.

Ale keď Fico povie na podozrenie, že telefonoval s Vadalom, že je to lož, tak nie, to nestačí. Dokonca nestačí ani vyjadrenie talianskej proukratúray. Nič nestačí, človek sa nemá ako vyviniť - Denník N a SME to ďalej živia palcovými titulkami. Dvojaký meter ako vyšitý.

Povedzme si to na rovinu. Najznámejšie konšpiračné médium na Slovensku je Denník N. Ak sa oni tvária, že bojujú proti hoaxom, tak je to fór roka.

KISKA JE DAREBÁK - JE POKOJNE MOŽNÉ, ŽE OBCHODOVAL SO ZBRAŇAMI V STREDNEJ AFRIKE

Ak chcú byť aspoň trochu spravodliví, tak nech si preveria Kiskov biznis. Všetci vedia, že ten chlap bohatol ako posledná špina. Chudobným ľuďom bral byty, nemilosrdne exekuoval dlžníkov, živil sa úžerou. Páchal daňové podvody a údajne spolupracoval s popradskou mafiou.

Tento chlap má taký toxický životopis, že obchod so zbraňami v Stredoafrickej republike doňho pasuje ako zadok na šerbel. Nestačí povedať - nie, ja som tam nebol, vzdychnúť si a vytlačiť kropaj potu.

Alebo inak - ak to nestačilo pri Ficovi, tak ako to, že vám, teľce z Denníka N, stačí tak málo pri Kiskovi?

TO, ČO SA VÁM NEPÁČI, NAZVETE HOAX A SAMI ŠÍRITE LŽI

To isté PS/Spolu - ako viete, že dievčina, ktorá na sieti kupuje hlasy pre Trubanovcov, neexistuje? Len preto, že Truban povedal? A čo mal asi tak povedať - že sa priznáva a sám sa šupnúť do basy? To nemyslíte vážne.

To, čo sa vám nepáči, nazvete hoax. A vlastné spravodajské hry označujete za pravdu.

ĽUDIA UŽ JEDNOSTRANNÝM LIBERÁLNYM MÉDIÁM NEVERIA - MÔŽU SI ZA TO SAMI!

Ale nikto okrem vašej liberálnej bublinky vám už neverí. Môžete sa aj rozliať na rešeto. Roky šírite liberálne bludy, roky si vymýšľate nezmysly, roky jednostranne kopete do Smeru a ľavice.

Ľudia vám už neveria. A áno, radšej čítajú alternatívne médiá. Je to vaša chyba. Dobre vám tak.
Ľudia vedia, čo za monštrá sú Kiska a Truban. A nenechajú sa opiť rožkom. ESET môže do svojich médií a politikov narvať milióny a aj tak ľudí neoblbne.

Ja viem, CIA zúri, ale to máte tak, keď ich najväčší tromf je hnusoba Tódová. Z takéhoto otrasného materiálu sa majdany nerodia.

Článok súvisiaci s tematikou:

Zdroj: Facebook Ľuboš Blaha / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti