Námestie Georgea Floyda: Miesto zázrakov a nové pútnické miesto kultu BLM s inštrukciami pre belochov, ako sa na mieste správať

02.05.2021 | 09:30
  11
Miesto je už takmer rok dejiskom protestu aktivistov Black Lives Matter, ktorí ho odmietajú opustiť aj po tom, ako súd vyhlásil Chauvina za vinného z vraždy.

Ak ste beloch a chcete ísť do blízkosti miesta v americkom meste Minneapolis, kde skonal Afroameričan George Floyd, pripravte sa na sériu pokynov. Miesto bolo už minulý rok centrom zvláštneho uctievania, ktoré pripomína kult.

Námestie Georga Floyda. Tak sa nazýva okolie miesta, kde pri zásahu policajta Dereka Chauvina zomrel afroameričan George Floyd. Miesto je už takmer rok dejiskom protestu aktivistov Black Lives Matter, ktorí ho odmietajú opustiť aj po tom, ako súd vyhlásil Chauvina za vinného z vraždy. Podľa fotiek zo sociálnej siete Twitter pri vstupe na dejisko protestu pritom nájdete špeciálne inštrukcie pre belochov.

Čo to znamená? Mali by ste počúvať, učiť sa, či trúchliť nad smrťou Floyda. Dokonca aj váš hlas, pohyby či rýchlosť kroku musia nejakým spôsobom napomáhať tejto aktivite. „Pamätajte, ste tu, aby ste podporili a nie, aby ste boli podporovaní,“ dočítame sa nápise, ktorý Námestie Georga Floyda označuje ako posvätné miesto pre komunitu, verejný smútok a protest.

Viac v článku TU.

Autor: Juraj Orolín

Zdroj: dennikstandard.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti