NAKA zadržala sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Milučkého

22.07.2021 | 11:11
  2
Milučký je predsedom jedného zo štyroch kolégií Najvyššieho súdu SR.

Národná kriminálna agentúra zadržala sudcu Najvyššieho súdu Jozefa Milučkého. Informuje o tom Denník N. Jozefa Milučkého vyšetrujú pre podozrenie z korupcie a vykonali uňho aj domovú prehliadku. Milučký je predsedom správneho kolégia Najvyššieho súdu. Polícia k prípadu zatiaľ neposkytla bližšie informácie.

Akcia NAKA môže podľa informácií Denníka N súvisieť s vyšetrovaním korupcie na žilinských súdoch.

"K prebiehajúcim úkonom polície sa Úrad špeciálnej prokuratúry nebude vyjadrovať. Informácie poskytneme, až keď to procesná situácia umožní," povedala pre TASR hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Vedenie NS SR by malo poskytnúť svoje stanovisko počas dňa.

Milučký je predsedom jedného zo štyroch kolégií Najvyššieho súdu SR. Podľa medializovaných správ ho vyšetrujú pre podozrenie z korupcie. NAKA mala u neho vykonať aj domovú prehliadku. V minulosti pôsobil ako sudca Okresného súdu v Čadci, neskôr pôsobil na Krajskom súde v Žiline. Na NS SR pôsobí od roku 2009.

„Akcia NAKA môže súvisieť s vyšetrovaním korupcie na žilinských súdoch, o ktorej vypovedal miestny sudca Pavol Polka a tiež aj miestny „vybavovač“ František Tóth známy pod prezývkou Veľký Fero, ktorého už za korupciu odsúdili,“ myslí si Denník N.

Najvyššiemu súdu (NS) SR zatiaľ neboli doručené orgánmi činnými v trestnom konaní (OČTK) informácie týkajúce sa vykonávaných úkonov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vo vzťahu k osobe sudcu NS SR Jozefa Milučkého. TASR o tom informovala Zuzana Maslišová z Kancelárie NS SR.

"Z tohto dôvodu nemôže NS SR zaujať k predmetnej veci oficiálne stanovisko. Vo veci bude následne NS SR postupovať v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona a je pripravený poskytnúť maximálnu súčinnosť OČTK," dodala Maslišová.

"Dnes ráno v Bratislave vyšetrovateľ NAKA zadržal podozrivého z korupčnej trestnej činnosti. Polícia u zadržaného vykonala domové prehliadky. Vzhľadom na prebiehajúce úkony trestného konania bližšie informácie nie je možné poskytnúť," uviedol pre TASR hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Zdroj: ta3.com / InfoVojna


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti