NAKA a jej podozrivé konanie v prospech Penty

25.01.2020 | 19:10
  10
Zdanlivo nepodstatné dátumy a časy sa v kauze Mecom v porovnaní s ostatnými ukázali ako veľmi zaujímavé.

Podozrivo promptné konanie vyšetrovateľa NAKA v prospech známej investičnej skupiny Penta vrhá tieň podozrenia na orgány činné v trestnom konaní. Začalo to tým, že sa investičná skupina Penta dostala do obchodného sporu s bývalým partnerom firmy Mecom Group na Ukrajine, ktorý vyústil do trestného stíhania. Zo strany žalobcu bolo polícii predložených niekoľko dôkazov usvedčujúcich mäsokombinát Mecom z falšovania dokumentov, ktorý sa týmto podvodným spôsobom vyhol konkurznému konaniu. Viac k tejto kauze písal aj zavraždený novinár Ján Kuciak.

Na tomto celom prípade je ale veľmi zaujímavý postup orgánov činných v trestnom konaní, ktorým sa chcem venovať. Zdanlivo nepodstatné dátumy a časy sa v tomto procese v porovnaní s ostatnými ukázali ako veľmi zaujímavé. Trestné stíhanie sa aj napriek znaleckým posudkom usvedčujúcich Pentu z falšovania dokumentov neustále naťahuje už niekoľko rokov (konkrétne od roku 2017). Zdá sa, že OČTK (Orgány činné v trestnom konaní) si dávajú načas, čo sa týka usvedčenia oligarchistickej investičnej skupiny Penta.

Na oznamovateľov trestnej veci v súvislosti s Penťáckou firmou Mecom, spomínaná investičná skupina podala obratom trestné oznámenie s cieľom prisúdiť im status zločineckej skupiny, ktorá sa im vyhráža a okrem iného koná za účelom poškodenia dobrého mena firme Mecom.

Toto trestné oznámenie bolo doručené na Prezídium Policajného zboru – Národná kriminálna agentúra (NAKA) 3. 10. 2017. Len pár hodín po doručení tohto trestného oznámenia, sa vyšetrovateľ s podozrivým nasadením pustil do vyšetrovania. V ten istý deň, ako bolo trestné oznámenie doručené, presne o 13:25 hod., uskutočnil výsluch oznamovateľa Mariána Slivoviča, ktorý ja známy ako zastrešovateľ bankovníctva skupiny Penta.

Prečítajte si dokument TU.

NAKA následne vzniesla obvinenie voči trom oznamovateľom (Žiaran, Forisch, Feranc), ktorí mali „tú drzosť“ a dovolili si upovedomiť OČTK na trestnú činnosť Penty. Za údajný zločin vydierania im aktuálne hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov.

Z promptného jednania OČTK v záujme investičnej skupiny vyvstáva otázka, čo všetko si Penta kúpila? Je faktom, že skrz svoje poskupované či inak „získané“ firmy (a nie je ich málo), Penta na Slovensku ovplyvňuje život každého občana. Či chcete alebo nie, keď nie priamo, tak nepriamo, prostredníctvom politiky alebo informácií.

Pre lepšiu predstavivosť prinášame zoznam majetku Penty:

1. Denníky: Plus 1 deň, SME, Korzár, Uj Szó
2. Týždenníky: Plus 7 dní, Trend, Šarm, Báječná žena, Vasárnap, TV oko, Trnavské noviny, Týždenník pre Záhorie, Senec Pezinok, Nitrianske noviny, Týždeň na Pohroní, Naše novosti, Topoľčianske noviny, Trenčianske noviny, Noviny stredného Považia, Hornonitrianske noviny, Žlilinské noviny, Kysucké noviny, Liptovské noviny, Turčianske noviny, Oravské noviny, Banskobystrické noviny, Horehronie, Noviny Žiarskej kotliny, Novohradské noviny, Zvolensko-Podpolianske noviny, Humenský korzár, Bardejovský korzár, Rožňavský korzár, Michalovský korzár, Spišskonovoveský korzár, Popradský korzár, Ľubovniansky korzár.
3. Dvojtýždenník: Profit
4. Mesačníky: Zdravie, Záhradkár, EMMA, Brejk, Pekné bývanie, Dobré jedlo, Poľovníctvo a rybárstvo, Včielka, Zornička, Ohník, Bobík
5. Internetové portály: pluska.sk, aktualne.sk, atlas.sk, centrum.sk, lepsiebyvanie.sk, zeny.sk, mapy.sk, referaty.sk, wanda.sk, zlavovekupony.sk, pobox.sk, Cestovné poriadky cp.atlas.sk, automix.sk, etrend.sk, sme.sk,
6. Nemocnice a polikliniky: Banská Štiavnica, Humenné, Michalovce, Partizánske, Rimavská Sobota, Rožňava, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Trebišov, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom, Bratislava, Nitra, Košice, Sereď,
7. Zdravotná poisťovňa: Dôvera
8. Lekárne: Dr. MAX, viac ako 200 lekární
9. Obchodné centrum: BORY MALL
10. Realitné projekty: Digital park – Bratislava, Záhorské sady – Bratislava, Čulenova – Bratislava, Pri mýte – Bratislava, Ružinov – Bratislava, Nová Terasa – Košice, VŠA – Košice, Pereš – Košice
11. Hlinikáreň: Slovalco Žiar nad Hronom
12. Mäsokombináty: MECOM Humenné a Lučenec
13. Mäsiarstva: Bardejov, Bošany, Čierna nad Tisou, Dvory nad Žitavou, Gbelce, Giraltovce, Hanušovce nad Topľou, Humenné, Košice, Kráľovský Chlmec, Levice, Lipany, Lučenec, Medzilaborce, Michalovce, Nové Zámky, Poprad, Prešov, Ružomberok, Sabinov, Sečovce, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stropkov, Svidník, Štúrovo, Šurany, Tisovec, Tornaľa, Trebišov, Veľké Kapušany, Veľký Šariš, Vráble, Vranov nad Topľou, Zborov, Želiezovce, Žiar nad Hronom
14: Stávková kancelária: Fortuna
15. Banky: Privatbanka, Prima banka.

Tento zoznam však nekončí. Ako vidíme v realite, pod jej mocenským vplyvom sú už aj súdy, prokurátori, policajti, boja sa vzoprieť týmto zlodejom a nečinne sa prizerajú ako si rozdeľujú našu krásnu krajinu. Prostredníctvom médií ovládajú politické strany a politikov. Prostredníctvom politikov a politických strán si rozdeľujú verejné peniaze získané z daní od nás všetkých.

Pekne potichu, krôčik po krôčiku, plíživo prenikajú do všetkých sfér a smelých ľudí, čo sa im odvážia postaviť, jednoducho umlčia!

Zdroj: prehladsprav.sk

Články súvisiace s tematikou:




Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti