Naď dal prešetriť únik zo zdravotného záznamu Lučanského šokujúcich zranení. Na situáciu reagoval aj syn exšéfa polície

02.01.2021 | 09:59
  28
Generála Milana Lučanského po zranení oka vo väzbe operovali v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku, ktorá patrí pod rezort obrany.

Únik fotografií zo zdravotného záznamu z operácie zosnulého policajného exprezidenta Milana Lučanského prešetria. Minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti.

Naď hovorí o porušení zákona

Hovorí, že ide pravdepodobne o porušenie zákona. Lučanského po zranení oka vo väzbe operovali v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP v Ružomberku, ktorá patrí pod rezort obrany.

"Urobíme všetko preto, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov," vyhlásil.

Osobe, ktorá poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, garantuje anonymitu, odmenu a beztrestnosť.

"Ak ma aj priamo bude kontaktovať osoba, ktorá mi poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť. Nemôžeme si dovoliť kvôli osobným zlyhaniam poškodzovať vynikajúce meno, ktoré ÚVN v Ružomberku má, a to aj vďaka, ale nielen kvôli úžasnej práci počas COVID 19 krízy," napísal minister.

Minister poprel tiež informácie o údajnom odvolaní riaditeľa nemocnice Vladimíra Lengvarského.

"Uvedená informácia sa nijakým spôsobom nezakladá na pravde. Generál Lengvarský je dlhoročný špičkový a rešpektovaný odborník a manažér, ktorý od svojho nástupu do funkcie riaditeľa nemocnice v Ružomberku dokázal už zrealizovať viacero dôležitých rozhodnutí, čím zvrátil množstvo nesystémových a netransparentných krokov bývalého vedenia," reagoval Naď.

Rodina bola za zverejnenie lekárskej správy, ale nedali nám ju, napísal Lučanského syn

Na situáciu zareagoval aj syn Milana Lučanského Adam. Na sociálnej sieti Facebook v skupine AllForMilan napísal, že prepokladá, že únik lekárskej správy nastal až po smrti.

"Ak toto číta niekto kompetentný v súvislosti s unikom informácií z OČTK, rodina je/bola by akceptovala verejné uverejnenie lekárskej správy. Predpokladáme že únik lekárskej správy nastal až po smrti. K originálu sme sa stále nedostali ani s plnou mocou od otca kým ešte žil, nakoľko plná moc nebola overená notárom. Akýkoľvek hon na informátora je už bezpredmetný a s účelom zastrašovania.,“ napísal Lučanský mladší.

Politický analytik Baránek zverejnil Lučanského lekársku správu, ktorá usvedčuje Kolíkovú zo šírenia klamstiev

Politológ Ján Baránek na sociálnej sieti informoval, že mu anonym poslal email s lekárskou správou Milana Lučanského, ktorá vznikla v čase jeho prvého prevozu do nemocnice začiatkom decembra.

Viac v článku TU.

Jana Teleki: Pán minister pozabudol spis z vraždy Kuciaka a fotografie z vynášania materiálov z ministerstva obrany Apačom

Vyjadrenie ministra obrany komentovala na sociálnej sieti aj novinárka Jana Teleki:

"Minister obrany Naď sa dnes na svojom profile vyjadril, že zistí kto vyniesol zdravotný záznam Milana Lučanského a vyvodí trestnoprávnu zodpovednosť ...
Nuž pán minister akosi pozabudol, že v spise z vraždy Jána Kuciaka sa objavilo aj jeho meno a zároveň fotografie z vynášania materiálov z ministerstva obrany Apačom (bar Next Apache v Bratislave, ktorý bol monitorovaní spravodajskými službami - pozn. IV) ... nuž a tých pravidelne školili a riadili agenti zahraničných spravodajských služieb ..."

Toto je na demisiu celej Matovičovej vlády

Teraz už Naďove výzvy sú bezpredmetné. Teraz už nestačí odstúpenie ministerky spravodlivosti Kolíkovej, toto je na demisiu celej vlády!, píše vo svojom článku portál Dav Dva.

Zdroj: hnonline.sk / InfoVojna

Zobraziť ďalšie

Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti