Muhammad Ali ml. označil hnutie Black Lives Matter za rasistické. Jeho slávny otec by podľa neho podporoval Trumpa

29.06.2020 | 10:31
  2
Ali súhlasí s prezidentom Trumpom, že Antifa počas protestov vyvolala násilie a mala by byť označená za teroristickú organizáciu.

Jediný biologický syn Muhammada Aliho tvrdí, že jeho otec by podporoval prezidenta Donalda Trumpa a bol by proti hnutiu Black Lives Matter, ktoré označil za „rasistické“.

Muhammad Ali sa počas svojho života postavil proti nespravodlivosti, ale Muhammad Ali mladší hovorí, že jeho otec, ktorý podporoval znovuzvolenie Ronalda Reagana, by bol znepokojený tým, ako sa protesty po smrti George Floyda obrátili v násilie a rabovanie.

„Neničte to tu … Môžete pokojne protestovať,“ povedal pre denník The Post. „Môj otec by povedal: Nie sú nič iné ako diabli. Môj otec by povedal: na všetkých životoch záleží. Nemyslím si, že by s nimi súhlasil.„

Ohľadom hnutia Black Lives Matter, Muhammad Ali ml. povedal: „Myslím, že je rasistické“.

„Nejde len o životy čiernych, ide aj o životy bielych, o životy Číňanov, o všetky životy, ide o životy všetkých. Boh miluje každého – nikdy by nikoho nevyčlenili. Zabíjanie je zlé, bez ohľadu na to, kto to je, „povedal Ali počas hodinového rozhovoru s denníkom The Post.

NYPost napísal: Čo sa týka policajnej brutality, Ali všeobecne bránil vymáhanie práva.

„Polícia sa neprebudí a nepomyslí si – dnes zabijem nejakého neg … alebo nejakého bieleho muža. Len sa snažia dostať sa v poriadku späť domov k svojej rodine.„

Keď hovoril o Floydovom zabití bielym policajtom v Minneapolis, Ali povedal: „Dôstojník urobil chybu, keď zabil túto osobu, ale ľudia si neuvedomujú, že existuje viac záberov, než tie, ktoré ukázali. Ten chlap vzdorovala zatknutiu, dôstojník vykonával svoju prácu, ale použil nesprávnu taktiku.„

Ali súhlasí s prezidentom Trumpom, že Antifa počas protestov vyvolala násilie a mala by byť označená za teroristickú organizáciu.

„Nelíšia sa od moslimských teroristov. Všetci by mali dostať to, čo si zaslúžia. Oni ničia podniky, mlátia nevinných ľudí v susedstve, rozbíjajú policajné stanice a obchody. Sú to teroristi – terorizujú komunitu. Súhlasím s mierovými protestmi, ale Antifa, tá musí v tejto veci zabiť každého.„

„Black Lives Matter nie je pokojný protest. Antifa to nikdy nechcela mierumilovne. Všetky by som ich poslal preč.„

47-ročný Ali je otcom dvoch detí, žije v Hallandale Beach na Floride a v posledných rokoch sa snažil o to, aby konečne začal pracovať ako záhradník a stavebný robotník. Skôr uviedol, že z majetku po svojom otcovi, ktorý je odhadovaný na 60 miliónov dolárov, dostáva len mesačný príspevok vo výške 1000 dolárov.

Muhammad Ali mal deväť detí so štyrmi manželkami- Muhammada ml., Osem dcér a adoptovaného syna Asaad Amina. Ali ml. bol štvrtým narodeným s prvou manželkou Belinda Boydová, ktorá konvertovala na islam a teraz sa nazýva Khalilah Ali.

Potom, čo sa vyslúžilý šampión oženil so svojou poslednú manželkou Lonnie Williamsovou v roku 1986, začal sa vzťah medzi synom a otcom rúcať a v poslednej dekáde Aliho života sa úplne rozpadol. Ali obviňuje svoju nevlastnú matku z odcudzenia.

Kým Ali strávil posledné dni na svojom statku v Scottsdale v Arizone, Ali ml. žil v špinavom dvojizbovom byte v Englewood v chicagskej South Side. Krátko po smrti svojho otca 3. júna 2016 sa rozviedol so svojou manželkou Shaakirou.

Zdroj: magazin1.sk

Články súvisiace s tematikou:

 

 


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti