MUDr. Peter Lipták podal trestné oznámenie na prokurátora Šantu a advokáta Lipšica

29.01.2020 | 17:06
  8
Podanie sa týka Liptákovho spochybňovania, že ako lekár prekročil právomoci všeobecného lekára a participoval na obštrukciách Pavla Ruska.

Všeobecný lekár MUDr. Peter Lipták v súvislosti s ohováraním podal podnet na prokurátora JUDr. Jána Šantu a advokáta JUDr. Daniela Lipšica.

K podanému podnetu poskytol MUDr. Lipták nasledujúce stanovisko:

Šikanovanie a neustále poškodzovanie môjho mena a povesti ma doviedli k tomu, že som na Generálnej prokuratúre 27.1.2020 podal podnet na preskúmanie trestnej činnosti prokurátora Jána Šantu a advokáta Daniela Lipšica. Obidvaja zhodne tvrdili v pojednávacej miestnosti špeciálneho trestného súdu, ako následne aj pred médiami, že som lekár s pochybnou povesťou, že som mal prekročiť svoje právomoci všeobecného lekára a mám participovať na obštrukciách môjho pacienta Pavla Ruska, ktorému som vystavil potvrdenie o práceneschopnosti.

Pavol Rusko bol nakoniec hospitalizovaný a liečený na mnou stanovenú diagnózu. Pán prokurátor ani pán advokát sa mi neospravedlnili, no registrujem, že v širokej verejnosti, aj v mojom blízkom okolí, chceli navodiť voči mne nedôveru a poškodenie mojej povesti, aby bezprostredne dosiahli svoje ciele v konaní pred súdom. Je to bezohľadnosť. Prokurátor Šanta zneužil svoj status prokurátora priamo na súde na šírenie nepravdivých a difamujúcich tvrdení na moju adresu, o mojej odbornej spôsobilosti a morálnej integrite.

Zo strany Daniela Lipšica je to pokračovanie jeho diskreditačnej kampane proti mojej osobe z roku 2015, kedy ma nepravdivo oznámkoval na svojej tlačovej konferencii za lekára, ktorý berie úplatky. Diskreditačnú kampaň viedol Lipšic v roku 2015 v spolupráci s TV Markíza, ktorú dnes zastupuje. Vyšetrovanie prípadu preukázalo manipuláciu s obrazovým záznamom,
v predmetnom videošote bolo 7 prestrihov. No tento krát on, ako medicínsky laik si dovolil hodnotiť aj moju diagnostickú a posudkovú činnosť lekára a dokonca ma verejne obvinil z páchania trestnej činnosti, zo spolupráce na obštrukciách a marení spravodlivosti.

Rešpektujem jeho osobnú tragédiu, veď Daniel Lišpic je ten advokát, ktorý bol odsúdený trestným rozkazom v roku 2017 za prečin usmrtenia dôchodcu na tri roky podmienečne s päťročným odkladom, čo na ňom zanechalo jazvu. Rešpektujem to, avšak jeho opakovaná neférovosť a záludnosť aj voči mojej osobe, ktorá je pre neho nepohodlná, ma prinútili konať. Po zhodnotení výrokov týchto právnikov som dospel k názoru, že práve oni by mali najviac vážiť slová a hodnotenie pred verejnosťou, lebo tak vyvolávajú nenávisť voči druhým ľuďom a podnecujú tendenčné názory na veci.

Dúfam, že moje podanie bude účinným nástrojom na vyšetrenie ich úmyslov a konania a prispejem aj ja k očisteniu spoločnosti od takýchto nežiadúcich prejavov, aby sa mohla dosiahnuť v našej spoločnosti väčšia spravodlivosť.

MUDr. Peter Lipták

(Prečítajte si aj článok Predvedenie chorého pacienta na súd nepatrí do demokracie a lekár s tým nemôže súhlasiť)

Prečítajte si v priloženom materiáli plné znenie trestného oznámenia poskytnutého InfoVojne:

Zdroj: InfoVojna / eurorespekt.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Tipy a rady


 

Zaujímavosti