MUDr. Mesík: Americký systém hlásení nežiadúcich účinkov po očkovaní (VAERS) prekročil milión prípadov

03.01.2022 | 11:15
  9
Analytik globálnych trendov a rizík MUDr. Juraj Mesík upozornil, že počet hlásených úmrtí po "vakcinácii" prekročil historicky najvyšší počet za celých 31 rokov existencie amerického systému monitorovania nežiadúcich účinkov vakcín.

 

Počet hlásení nežiadúcich účinkov „vakcín“ v americkom systéme VAERS prekročil do Vianoc 2021 jeden milión, upozornil analytik a lekár Juraj Mesík na sociálnej sieti.

Počet hospitalizácií prekročil 110 000.  Cituje aj počet hlásených mŕtvych po „vakcinácii“  – smutný údaj prekročil 21 000 ľudí. Upozorňuje, že za celých 31 rokov existencie VAERS bolo po všetkých ostatných vakcináciách dohromady nahlásených 9 248 úmrtí.

Pripomeňme si, že hlásenia do systému VAERS sú dobrovoľné, neplatené a administratívne náročné – pre lekárov a sestry je jednoduchšie a pohodlnejšie nič nehlásiť. Takže VAERS odráža len veľmi malú časť skutočného počtu udalostí po podaní vakcín resp. vírusovej mRNA.

Navyše čím neskôr po podaní vakcíny k udalosti dôjde, tým nižšia je pravdepodobnosť hlásenia – takže dlhodobé následky neodráža vôbec.

Napriek tomu sú tieto čísla alarmujúce aj v kontexte opakovanej floskuly, ktorú poznáme aj z odpovedí u nás, na Slovensku: „benefity sú vyššie ako riziká“. Čoraz ťažšie je, žiaľ, tomu veriť.

Zdroj: skspravy.sk


Zaujíma nás Váš názor:

Program rádia
Zmena programu je vyhradená.

  • Bez programu

Tipy a rady


 

Zaujímavosti